sourze.se

Kadhammar helt fel ute om house

I sin senaste krönika i Aftonbladet (2013-07-31) visar Peter Kadhammar, den prisbelönta journalisten, upp en förfärande respektlöshet mot svart housemusik.

Ja, man vet inte riktigt var man ska göra av sig när man läser Peter Kadhammars senaste krönika.

Svensk house har rönt stora framgångar internationellt med namn som Swedish House Mafia och Avicii i spetsen, och många är dem som låter sig tjusas, bl a Per Bjurman, som  för övrigt också skriver för nämnda tidning,  av utsålda spelningar i Madison square Garden i New York och pengar en masse.

I sin krönika gör Kadhammar en riktig fadäs när han tillskriver dessa svenskar housens själva tillblivelse. Även de mest oinitierade vet att housen uppstod i fattiga områden i Chicago för nästan 40 år sedan. av svarta, och att Tim bergling  (Avicii)  och Sebastian  Ingrosso (SHM)  inte hade varit det de är utan namn som t e x Ron Hardy och Marshall Jeffersson.

Textrader som  "De spelar ungdomens nya musik och den har knappast sina rötter i Missis­sippideltat eller Chicagos sydsida." , fetmarkerade får det att riktigt krypa i kroppen på en av denna sanslösa krönika.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 03 aug 2013 16:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: