sourze.se

Äldre man för gammal för att beställa in en öl

Mannen tyckte det var mycket pinsamt och avlägsnade sig för egen maskin. Han övervägde nu att anmäla händelsen till diskrimineringsombudsmannen.

Hörde på plånboken i P1 idag, onsdag 31 augusti, hur en man blivit nekad öl på resturang där han var tillsammans med ett sällskap. När servitören serverat öl till de andra i sällskapet och kom till mannen i fråga sade sevitören att "du får ingen öl för du är för gammal". Mannen tyckte det var mycket pinsamt (han var helt nykter) och avlägsnade sig för egen maskin. Han övervägde nu att anmäla händelsen till diskrimineringsombudsmannen.

Med i plånboken var en sakkunig man med som menade att det kunde han gott göra men förde också fram att det kunde vara andra aspekter med i nekandet som till exempel medicinering, men vad då? Det kan väl inte en servitör veta vilka mediciner som intas av gästerna huruvida de är unga eller gamla och förresten vad har han med det att göra, då kommer vi in på den personliga integriteten.  Själv pensionär vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Jag får väl köpa öl och en vinflaska då och då (för det nekas inte i affären i alla fall) och smutta på det hela i hemmets lugna vrå. Och detta trots att jag tar min dagliga dos av mediciner, men detta angår ingen mer än mig. 


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 31 jul 2013 14:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: