sourze.se
Artikelbild

Ditt varumärke

Att presentera sig på ett sätt och inte annat kan vara avgörande för din position i samhället; man ska ju försöka vara tilltalande.

Vad är 'ditt varumärke'?

Det skulle inte förvåna mig om du stött på den frågan i en eller annan form. I ett konsumtionsinriktat samhälle så sitter det nästan i ryggraden att man ska tänka på hur man presenterar sig. Att presentera sig på ett sätt och inte annat kan vara avgörande för din position i samhället; man ska ju försöka vara tilltalande.

Generellt sett kan man säga att vi alltid förhåller oss till vår position på marknaden. Även den marknad vi upplever våra privatliv att vara; vem man är ihop med, vem man känner, hur man ser ut, vad och hur man konsumerar.

Men kostar verkligen bomullen i dina kläder mer i butik för att just den bomullen har ett högre inneboende värde eller är det så att varumärket har ett högre anseende? Vissa kläder är billiga för att personer som fått dåligt betalt tillverkat dem. Andra kläder är dyra för att det välkända namnet på en person som inte producerat dem står på dem.

Det är en indikation på att denna tillförskansade psykopati ibland blir total. Substansen får betyda mindre än ytan. Varumärket får betyda mer än innehållet. Marknadsföringen bestämmer kvalitén på produkten. 

Även ett falskt rykte ger mer avkastning på marknaden. 
 


Om författaren

Författare:
Johan T-Katiska

Om artikeln

Publicerad: 02 jul 2013 09:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: