sourze.se
Artikelbild

Sommarens fröjder

Jag gläder mig i sommartider över det gröna och de vackra blommorna!

För mig blir sommaren mer och mer  speciell för varje år. Det  är  mest det  gröna och blommorna jag gläds åt, eftersom jag inte har  en massa andra attribut, som många människor har nuförtiden. Mitt liv är nedbantat till en lägenhet där jag trivs, en balkong och Guds gröna natur. Jag  är nöjd med det, eftersom det  är självvalt, så jag behöver inte för dens skull sitta sysslolös eller beklaga mig själv.

Eftrsom jag bor i  storstaden, kan jag insupa de svalkande vindarna på skärgårdsfärjorna,  jag kan träffa vänner  på de otaliga uteserveringarna eller promenera de  vägar  jag väljer att  följa. Det  är härligt att färdas via fötterna kors och tvärs i vår stad och man får dessutom bättre kondition på köpet. Kondition har  jag lärt  mig, är viktigt för att bygga upp kroppen, så den orkar lite längre. Vår kropp klarar inte för mycket stillasittande och inte  heller  för mycket  mat. 

Sommaren är kort, tvärtemot  när jag var  barn - och tyckte att  sommaren var oändlig. Kanske tiden går snabbare nuförtiden, det  hävdar en del människor och det tycker  även jag. Man kan titta på dagen som ilar fram, snart är det kväll. Balkongblommorna har  klarat sig ännu  en dag och i den lilla lyktan på balkongen tänder  jag ett värmeljus på kvällen. Ljus och värme är viktigt  för människan - liksom  elden. Elden trollbinder  människan med sin värme både vinter och sommar.

På sommaren tar jag mig tid att titta på de filmer jag har. Tänker - att det  är ingen ide att ha dem, om man ändå inte känner  till innehållet. Jag tar  mig också tid att hälsa på vänner, för det  ska man ju  göra när man är ledig på sommaren. Jag prioriterar familj och släkt, men ibland kommer också vänner  på besök och då kommer det nyss iordninggjorda gästrummet väl till pass. Skulle gärna ha fler  besök, men nuförtiden är många människor för upptagna att besöka varandra har jag märkt.  De som verkligen gör slag i saken är speciella.

För mig betyder somaren lättare mat, grönsaker, lite nya inköp till hemmet, spännande böcker och glädje över varje dag, som är ny. Vi vet ju inte, hur länge vi  får vara här. Det  gäller att ta tillvara stunderna och bejaka de egna önskemålen. Livet  är en resa, där man hela tiden kan lära sig något nytt! För mig är det meningen med livet, att förbättra och förbättras, lära mig mer både om andra och mig själv. Det  är aldrig försent att utforska livet, vilket  man också kan göra genom att skriva om sina känslor. Det har  jag gjort i många år och även målat en bild då och då. Nyligen i det  lilla torpet  jag fått bo i, målade jag en bild av en glad flicka, dansande  på en sommaräng. Texten över  bilden lyder  "Släpp taget!"

Att släppa taget  om saker man oroar sig för, kan vara en lättnad! Att inte älta eller  hänga kvar  vid situationer som oroat, är ett sätt att  må bättre. Att vara i  nuet, som det  så populärt heter, kräver lite  ansträngning av mig själv. Att inte tänka på det  som varit eller oroa mig över det  som ska komma, gör att jag  kan uppskatta dagen, solen och allt det  gröna!

Det  är vad jag försöker  göra på sommaren, när vädret  är varmt  och skönt och Sverige blomstrar: uppskatta dagen, solen och allt det  gröna! 


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 01 jul 2013 08:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: