sourze.se

Brommas nya Beckomberga till salu

Granngården heter Riksbyggens unika projekt. Beckomberga sjukhus byggs om till unika lyxbostäder.

Riksbyggen hade i våras stora annonser om hur fint det skulle vara att bo i gamla Beckombergas sjukhusbyggnader. Granngården kallas projektet och på hemsidan kan jag i fiktionens form läsa hur grannar träffas och pratar om sin lägenheter. Kanske bor någon i en ombyggd “intagningsavdelning”. Det unika är att få in historien i rummen med det höga taken. Lyssnar man även riktigt noga, från väggarna kommer skrik av ångest och förtvivlan från tidigare patienter. 

Riksbyggen lyckas riktigt bra med att få till den unika miljön, ja mer än så. För under midsommardagen var man i full färd med att sätta upp nätstängsel med tre rader taggtråd upp till. Inspirationen kommer nog från Haga slott. Blir det även TV-bevakning tro? Till skillnad från Haga parken har Beckombergas engelska park helt  fått förfalla, hela området minner mer om bilder från Öst-Berlin 1964.

Fönsterkarmar av aluminium passar dåligt för att inte tala om balkongerna och de igensatta fönstren, gräsligt men unikt är det, utan tvekan.   
Ett unikt boende bakom taggtråd är det framtidens boendemiljö?

Riskbyggen hälsar alla välkomna till sommarens visningar.Om författaren

Författare:
Lars-Erik Larsson

Om artikeln

Publicerad: 26 jun 2013 09:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: