sourze.se
Artikelbild

Facebook börjar ta betalt för meddelanden

Jag har länge undrat när Facebook ska ha nått sin peak och folk börjar byta plattform, och jag tror att det håller på att hända nu.

Facebook, världens största företag på nätet, kan inte hålla fingrarna borta från irrationella utvecklingsidéer. Det nya de testar är att ta betalt om jag som användare vill skicka ett meddelande till en kändis som jag inte har på min vänlista. Ja, jag måste betala men är naturligtvis inte garanterad något svar för det.

För cirka ett halvår sedan sades det i artiklar att man kunde få skriva till Facebooks grundare Mark Zuckerberg om man betalade 100 kronor. Jaha, tänkte jag, vad är poängen?

Tydligen tror Facebook att man glatt ska betala en summa de själva hittat på för att skicka iväg ett meddelande till någon man inte känner. Om man inte får något svar, det bryr sig förstås inte Facebook om. Det känns lite som om man skulle stå och ösa ut pengar från ett öppet fönster och hoppas få ut något mer av det än att folk på gatan plockar åt sig pengarna och går därifrån.

Är det något att vara upprörd över? Nej, kanske inte, men att Facebook tycker och tror att vi är ett gäng korkade användare som nu helt plötsligt ska ge bort våra pengar verkar ju ändå inte klokt. Jag har länge undrat när Facebook ska ha nått sin peak och folk börjar byta plattform, och jag tror att det håller på att hända nu.


Aftonbladet: Facebook öppnar upp för betalmeddelanden


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 08 apr 2013 14:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: