sourze.se
Artikelbild

Sverigedemokraterna ägnar sig åt trams

Sverigedemokraterna skulle kunna försöka ändra läget i flyktingpolitiken, men det enda som händer är att rasister och alkoholister i partiet gör bort sig.

Det märks tydlig att Sverigedmokraterna inte bara vinner i opinionssiffror, de också vinner psykiskt bland många. Det är mycket "Är jag rasist?" om ditten och datten på nätet nu, allt från negerbollar till pepparkakor. Eftersom jag har ett finskt efternamn så har jag fått min beskärda del av utanförskap i Sverige trots mitt utseende. Jag kunde ha bytt efternamn så hade det varit lugnt, men det var det inte när jag växte upp - det var finnjävel hit och finnjävel dit.

Det som Sverigedemokraterna nu åstadkommit har skapat rasism istället för att handla om hur många människor vi ska släppa in och på vilka grunder. Partiet skulle kunna försöka ändra läget i flyktingpolitiken, men det enda som händer är att rasister och alkoholister som jag själv är gör bort sig. Att ge sig på människor har ingenting med en demokratisk livsstil att göra. Om ni tycker att flyktingpolitiken är fel så säg det, och tramsa inte om negerbollar. Ni gör politiken just tramsig och missar alla de stora besluten.

Vi lever i ett land som numera har 10 procents arbetslöshet, och så kommer det vara så länge den ekonomiska politiken ser ut som den gör. Vi har ett stort systemfel. Om arbetslösheten går markant nedåt i det här landet så kommer riksbanken att börja höja räntan. Ja, det är så systemet ser ut för att vi inte ska få inflation. Man kan tycka både det ena och det andra om detta men så är det . Vi skulle kunna göra som Finland, det vill säga knappt ta in en enda invandrare. De säger att de inte har råd. Sverige är ett rikare land men ändå har vi råd , för det är så med ekonomi att ju mer den rör sig ju mer blir den värd, det är det som är BNP.

Sverigedemokraterna är ett parti som tycker att man ska få peka ut människor som mindre värda, men det har inget med demokrati att göra, om det är det vi strävar efter. Sverigedemokraterna kommer att öka bland väljarna. De andra partierna ser sin chans att använda sig av dem. Det finns inget mer lockande än att skylla sina egna problem på andra .


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 25 dec 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: