sourze.se
Artikelbild

Zlatan och zeppelinare

Reflektioner över en kopp kaffe. Presidentval, en fånig statsminister och jakten på Bigfoot - det är mycket att tänka på i dessa tider.

Så gnuggas de frusna örsnibbarna, medan kaffet i koppen ångar och solen tittar fram över trädtopparna. Och det känns väl ändå okej att demokratin på något sätt segrade i USA, fast vår jättebaby till statsminister låtsas vara en stor och ansedd statsman i TV och sprider löje och lyckönskningar omkring sig som om de verkligen bryr sig ett dugg om vad han anser där borta. En större fjant har väl aldrig styrt Sverige, oavsett partitillhörighet...

Zlatan ställde saker och ting tillrätta i Paris och jag tänker att han faktiskt är en bättre representant för Sverige, både med sin bakgrund och sin ödmjuka syn på livet. En kopp hett kaffe blir det för honom, medan isrosorna rinner av sovrumsfönstret och en jorddoftande skånsk värme sprider sig över kullarna utanför när jag hissar min lilla rödgula flagga på soffbordet.

En kopp kaffe blir det också för Aftonbladet, som åter överträffar sig själv i försöken att framstå som en dagstidningarnas Kanal 5, när man på hyfsad nyhetsplats skriver att någon ska skicka upp en zeppelinare för att hitta "Bigfoot". Nu när det inte finns liv på månen eller mars, och det inte går att komma till någon annan planet, så satsar någon stolle 67 miljoner på att hitta ett fantasifoster man slutade ta på allvar för 50 år sedan eller något.

Tänk hur många människor som skulle kunna få ett mål mat eller tak över huvudet för de pengarna, är ju min reflektion. Men så djuplodande blir man aldrig i Aftonbladet, utan man verkar ta alltihop på blodigt allvar. Tror fan att försäljningssiffrorna rasar.

Rymdfärjor och zeppelinare hit och dit. Själv ska jag ta färjan över fjorden och sedan bussen till stan för att köpa vinterskor tror jag, med rejäla sulor. Detta eftersom jag drog ner applådåskor och Da Capon utanför skolan tidigare i morse, då jag likt Bambi på isen försökte komma över vägen för att lämna barnen i skolan. Den äldste messade mig förresten precis och sa att jag numera med stor munterhet tituleras "den diktande väderkvarnen" i hans klass.

Men det får man väl bjuda på, eller som den saligt insomnade kollegan Wiliam Shakespeare sade för några år sedan när han glömde låsa toadörren: "All the worlds a stage"!


Om författaren

Författare:
Solsken

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: