sourze.se
Artikelbild

Godmorgon i gröngräset!

Vad är väl godkänt på provet mot 4-4 i Berlin?

Jo, jag vaknade i morse, blöt och svettig i gräsfläckiga lakan, inlindad i den ljusblå MFF-flaggan och iklädd intet mera än benskydd, en visselpipa och fotbollsskor. Jag har dessutom lätt träningsvärk i vaderna, men tror inte jag vill veta mer än så, och säkert inte ni heller. Det har ringt på telefonen sedan klockan sju fast jag vågar inte svara, och det står två mystiska figurer i mörka glasögon under en lyktstolpe en bit härifrån och glor misstänksamt mot min balkong...

Lite ont i knäet har jag dessutom, så det får bli ett samtal med husläkaren. Han kan väl inte bli förbannad för att jag spelat fotboll i sömnen, även om han är en tuff jäkel? Som jag sagt tidigare, så är jag å det bestämdaste belagd med totalt fotbollsförbud sedan korsbandet gick av. Att jag inte bryter mot detta är ett villkor för att den gode doktorn alls ska vilja ta hand om mina dagliga åkommor framöver. Han kommer att förvägra mig ens det minsta lilla penicillinpiller vid nästa halsfluss om han får veta att jag sparkat på en boll igen.

Ungarna är fortfarande sura och vresiga för att jag hoppade omkring och sjöng "Mirakel", "Dschingis Kahn" och "Der Kleine Floh In Meinem Herzen" halva natten och skvätte whisky på krukväxterna. Den lille säger att hans dator låter konstigt och att det är mitt fel, som jag klampade runt. Det är säkert något som gått sönder inuti säger han, och kräver ersättning och skadestånd innan han ens tänker fundera på att bädda sin säng själv igen.

Den store grymtade ilsket om att det är mitt fel om han sumpar tyskaprovet på måndag eftersom han inte orkar höra ett enda ord "på det där jävla språket", som han finkänsligt uttryckte det, på väldigt länge. "Men vad är väl godkänt på provet mot 4-4 i Berlin", kvittrade jag till honom med glittrande ögon innan han kastade övningsboken efter mig. Så nu har jag gjort mitt för världsfreden och den framtida grannsämjan inom EU.

Nej, man ska vara glad och god en dag som denna, eller som Rammstein så riktigt sjöng i sin trivsamma trudelutt:

"Liebe ist fur alle da"

Och jag ska äta bratwurst mit sauerkraut till frukost.


Om författaren

Författare:
Solsken

Om artikeln

Publicerad: 19 okt 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: