sourze.se
Artikelbild

Breivik borde dömas till vård

Om han döms frisk innebär det att vi accepterar att en normal människa kan bestämma sig för att genomföra något så fruktansvärt som massmorden på Utöya. Kan vi leva med det?

Just nu stirrar vi oss blinda på de bestialiska mord Anders Behring Breivik har gjort sig skyldig till. Men jag tror att skillnaden mellan att genomföra själva dådet och inte, är ganska liten. Fram till att han genomförde dåden var han en kille med psykiska problem som säkert åtminstone delvis grundades i hans uppväxt, kanske i att han hade ett medfött problem och sedan blev missförstådd . Han satte sina tankar i verket, andra gör inte det. Men - jag tror att alla barn föds goda. Blir man "ond" som vuxen beror det på psykiska problem av något slag. Om han döms frisk innebär det att vi accepterar att en normal människa kan bestämma sig för att genomföra något så frukansvärt som massmorden på Utöya. Kan vi leva med det?


Om författaren

Författare:
Carl Olof Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 24 aug 2012 09:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: