sourze.se

Kristian Rausing - penningen styr

Man kan läsa i pressen, att Rausing får specialmat som kostar 11 000 kronor per dag, levererat av sin privatchaufför.

Nu är det bevisat, i alla fall för mig, att pengar styr! Miljardären Hans Kristian Rausing får fortsätta sitt lyxliv på sjukhuset, där han vistas för sina svåra drogbesvär!

Man kan läsa i pressen, att Rausing får specialmat som kostar 11 000 kronor per dag, levererat av sin privatchaufför. Hur kan man gå med på det? Mannen har inget omdöme, utan låter sin drogberoende fru Eva Rausing ligga och dö, för att sedan bädda in hennes kropp i trasor och lump och tejpa igen för ytter- världen. Han ljuger för folk om var hon är, fortsätter att droga och att tracka folk på gatan med sin bil, där han ibland slänger saker på folk, när han blir förbannad. Eva Rausing fick ligga i sin säng i två månader och förruttna, stanken var enorm, så han fick ständigt ha öppna fönster i rummet. Eva Rausing upptäcktes, när man gjorde husrannsakan i sökandet efter droger i parets hem.

Kristian Rausing får ha en assistent, vilken är hans privatchaufför. Han får även ta en åktur med Mercedesen runt sjukhuskvarteret, för att kunna njuta av den friska luften. Penningen styr! Hur många sådana fördelar har vanliga fångar eller omhändertagna människor? Hur många gånger lyssnar man på deras historia och låter dem bestämma, vad de har lust att göra utanför anstalten? Det är ju mest fattiga och på andra sätt utsatta människor som hamnar i vården. Många av dem kanske inte ens har betett sig som miljardären Rausing, utan åker ut och in på anstalter för betydligt mildare saker. Men detta visar då, att har du pengar, så kan du i stort sätt göra vad som helst, även på anstalten!

Naturligtvis tar de prover på Kristian Rausing regelbundet, eftersom han också får ta promenader utanför sjukhuset, men hur lätt är det inte för honom, att genom sina pengars makt skaffa droger igen eller muta någon anställd och fortsätta den inslagna vägen? Åtminstone skulle väl hans missbruk kunna fördröja vårdtiden betänkligt, för jag tror ju att det är svårare för en person som han, att sluta helt, så miljardär han är.

Rausings svärföräldrar förlåter honom och ser honom som sin egen son och händelsen som tragisk. De har ingen åsikt om att han har gjort något fel, utan vet att paret Rausing älskade varandra djupt. I parets glansdagar, har de även hjälp folk med drogberoende och startat kliniker för rehabilitering. Redan när de gifte sig, påstås de haft problem med droger. De har fyra barn. Skulle vara intressant att höra barnens version av händelsen. Älskar de också sina föräldrar? Enligt min vetskap, så har inte drogberoende människor så stort intresse för sina medmänniskor eller sin familj. Drogerna styr.

Att bli "clean" för den här miljardären Rausing, som är arvtagare av "Tetrapak", kräver säkert stora insatser. Han har missbrukat droger i så många år. Men det förvånar mig, att man ser genom fingrarna med så mycket, bara för att Kristian Rausing är miljardär? Många kanske får sig en bit av förmögenheten? Han kanske bara behöver erbjuda en summa pengar, för att få sina önskningar tillgodosedda?

Jag tycker alla ska behandlas lika efter lagen, rik eller fattig. Jag tycker inte att pengar ska få styra vad det gäller vård av internerade personer. Jag tycker den här Rausing ska ha det tufft, med tanke på de brott han begått, trots att han är miljardär. Han har betett sig som en galning bland folk, slängt saker på dem från sin bil, hållit undan sin frus död i två månader, han lever som ett svin i sin miljonärsvilla, han är riktigt inkörd på droger och kan därför inte leva som en frisk människa. Varför ska man ge honom specialmat, specialpromenader och specialbehandling på sjukhus? Varför släpper man ut en svårt sjuk människa under behandling på gatan med sin privatchaufför, för att andas frisk luft?

Många frågetecken här, som jag anser beror på att penningen styr! Det borde inte vara så, när det gäller de basala mänskliga villkoren, som att vakna till ett liv friskt liv. Rikemansförmåner i behandlingen av brottslingar och narkomaner är bara att fördröja ett tillfrisknande, tror jag. Det kan dessutom hindra personen att bli frisk.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 06 aug 2012 14:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: