sourze.se
Artikelbild

Socialtjänstens ingripanden

"Man frågar sig varför någon utbildar sig till en som tar ifrån andra deras barn."

Om man får för sig att titta runt lite så är det inte så mycket positivt man kan hitta om socialtjänstens ingripanden. Desto mer negativt hittar man.

Och vad kan det betyda? Statistik för lyckade insatser finns inte. Möjligen på särskild begäran och då blir det i bästa fall statistik ifrån respektive behandlingshem. Ifall man nu anser att de olika hemmen kan utföra sina behandlingar med ett lyckat resultat.

De unga är värst.

Man frågar sig varför man utbildar sig till en som tar ifrån andra deras barn. Att skriva så mycket negativt som möjligt är bra. För då är det lättare att få igenom ett LVU. För om man skrev positivt om de styrkor ett barns föräldrar ändå har, då blir det nog svårare att få som man vill.

Ifall man ifrågasätter, ifall man har en stilla undran över varför tidigare insatser har misslyckats. ifall man tänker sig att man ska prova något som fungerar. Ifall inte det andra fungerade. Ja... ja då är man lite velig. Och i socialens utredning står det att läsa: "Mamman vill ibland att sonen ska få hjälp. Men ibland vill mamman inte det...

Okej, mamman vill inte att sonen ska få hjälp ibland. Mycket intelligent uttryckt av en som inte har hört ett ord av vad mamman hade försökt förmedla.

Gröngölingar! Man kan inte ibland vilja att ens barn ska bli hjälpt och ibland inte. Otroligt IQ-befriat.

Att ifrågasätta metoderna är en sund reaktion ifrån en frisk person. Enligt mitt ringa förmenande.


Om författaren

Författare:
Mona Dahlgren

Om artikeln

Publicerad: 14 jun 2012 19:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: