sourze.se

Jordbävning i Italien

Än en gång drabbas Italiens befolking av skräck. En ny jordbävning har ägt rum i norra Italien.

Än en gång har Italien drabbats av jordbävning. Den här gången var det norra Italiens tur. Klockan 4.05 natten till söndagen inträffade det första skalvet i Emilia Romagna, med magnituden 6.0 på Richterskalan, som kändes i hela den norra delen av landet. Sedan dess har cirka 75 skalv inträffat i skrivandets stund, enligt den italienska tidningen "Corriere della Sera".

Hittills har sex personer dött och ett femtiotal skadats. Man uppskattar att ungefär 3 000 personer blir tvungna att evakueras.

Fyra byggnadsarbetare krossades av jordbävningen, skriver tidningen Il Messaggero. Två kvinnor dog av skräck och en tredje av stroke. Skräcken är stor i Italien. Man har ännu inte kommit över den fruktansvärda jordbävningen i L´Aquila, som inträffade 2009 då över 300 personer miste livet. Många är nu rädda att jorden ska skälva igen och de som kan flyr sina hem. Många byggnader har förstörts och historiska monument rasat samman.

Italiens premiärminister, Mario Monti, kommer att åka tillbaka tidigare än beräknat från USA där han nu befinner sig.

Hjälp från andra regioner är redan på väg till de drabbade men otryggheten är stor.


Om författaren

Författare:
Annika Widén

Om artikeln

Publicerad: 21 maj 2012 10:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: