sourze.se

Israel ger Grass onödig uppmärksamhet i Iranfrågan

"Grass må ha gömt tveksamma argument i en självcentrerad dikt och har ett äckligt förflutet i SS, absolut. Men varför nedlåter sig Israel till att förläna honom titeln: persona non grata och ryta antisemit?"

I förra veckan publicerade Günter Grass sin dikt "Was gesagt werden muss", en dikt som i korthet tar upp frågan om Israel, kärnvapen och Iran. Dikten kom ut simultant i den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung och i New York Times. Den åttonde april svarade Israel med att förklara Günter Grass som icke välkommen till Israel.

Gunter Grass, född 1927, är en av Tysklands mest betydande författare bl.a. Blecktrumman 1957. Grass fick Nobelpriset 1999. 2006 berättade han att han varit med i Nazitysklands Waffen-SS som 17-åring.

Grass må ha konstiga argument för att be Israel om att inte slå till mot Iran innan de har säkra kärnvapenbevis vilket dessutom många diskuterat och bättre, långt innan hans skrift!. Grass må ha gömt tveksamma argument i en självcentrerad dikt och har ett äckligt förflutet i SS, absolut. Men varför nedlåter sig Israel till att förläna honom titeln: "persona non grata" och ryta antisemit? Det är att skjuta sig själv i foten och ta bort fokus från en viktig fråga.

Möt istället hans argument! Att ifrågasätta hans Nobelpris, är bara dumt. Fokus bör inte ligga på Grass skrift eller hans i sammanhanget oviktiga person, utan på Irans milt sagt obehagliga och ytterst farliga inställning till sin omgivning.


Om författaren

Författare:
Henry Bronett

Om artikeln

Publicerad: 11 apr 2012 13:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: