sourze.se
Artikelbild

Arbetslösheten i eurozonen inte oväntad

"Det är nu många år sedan jag varnade för den utveckling som skett i Europa med skenande arbetslöshet och ekonomisk ruin."

"Skuldkrisen inom eurozonen får tydligare följder. Ny statistik visar nu att arbetslösheten i området är den högsta sedan euron infördes. Siffrorna visar också att skillnaderna ökar mellan de norra och södra medlemsländerna." skriver Sveriges Radio på nätet.

Det är nu många år sedan jag varnade för den utveckling som skett i Europa med skenande arbetslöshet och ekonomisk ruin. Möjligen hade jag inte räknat med att all arbetslöshet helt skulle drabba ungdomarna. Jag hade hoppats på att socialdemokratiska lagar och regelverk som LAS m.m. skulle undanröjts och att fackföreningarnas makt försvagats så att det var en mer "rättvis" eller snarare kompetens- och behovsrelaterad arbetslöshet.

Faran med den orättvisa fördelningen av arbetslösheten är att ungdomar blir arga när de blir förfördelade och känner sig utanför. De blir radikala och oftast socialistiska, i vissa fall till och med extremt högerfanatiska. Men de blir alltid farliga och samhällsomstörtande.

En stor bidragande faktor till situationen är politikernas enfaldiga och inkompetenta hållning till de framväxande sociala nätverken eller - mer grundläggande - bristen på förståelse för vad som är en digital identitet i kombination med deras allt mindre prioriterande av att skydda individens integritet och frihet. Istället har de skapat en tickande bomb som kan sluta med inbördeskrig i flera europeiska stater.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2012 19:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: