sourze.se
Artikelbild

Rasmus Seebach: "Jag är jättelycklig"

Hitmakaren Rasmus Seebach om nya skivan, kändisskapet, fotbollsdrömmarna - och sin ljusa attityd till livet.

Universal Studios, Banérgatan, tisdag eftermiddag. Jag har fått äran att intervjua den kända danska musikern Rasmus Seebach, som slagit igenom i Danmark med hits som "Engel", "Den jag er" och "Natteravn". Men vad gäller Sverige, är han nog mest av allt känd för partyhiten "Natteravn" som var 2010 års stora sommarplåga.

Min förväntan är att Rasmus ska vara den seriösa och kanske lite dryga typen, så mina förberedda frågor är väldigt typiska för en sådan intervju, och jag har varit extremt orolig för att jag ska klanta mig. Vilket visar sig helt onödigt. Inne i rummet där intervjun ska pågå finns bekväma fåtöljer, det är en avslappnad miljö med lite smågrejer på golvet, och Rasmus samt hans sköna kollegor som sitter i varsin fåtölj och jobbar med laptop i knät.

”Har du några roliga frågor?” är det första Rasmus frågar mig, och jag känner mig plötsligt väldigt varm och hemma i min fåtölj.

Hur har allt varit sen du kom hit?

Det har varit härligt, jag gillar Sverige! Det är som finast här när det finns solsken. Men det har varit hektiskt, vi har varit i fem städer på bara några dagar... Stockholm är min favoritstad dock, den påminner mig om staden jag kommer ifrån, Köpenhamn.

Lustigt att det varit ljust och varmt här ett tag nu och precis i söndags, när ni kom... så började det snöa och regna.

Är det kanske så att vi tar det dåliga vädret med oss hit? Då slipper ni det för vi åker ikväll...

Haha nej, det är alltid så här i Sverige.

Jaså, tur det!

Kommer du göra några spelningar i Sverige under snaraste tiden?

Jag hoppas det, jag hoppas att min nya skiva slår igenom stort här så jag får turnera här!

Ditt nya album, ”Mer end kaerlighed” mer än kärlek handlar ju uppenbarligen om kärlek, men vad finns bakom orden?

Det finns ett par danslåtar i den, men mycket om kärlek.

Rasmus Seebach live:Så, frågan jag bara måste fråga, har du en flickvän?

Nej, det har jag inte. Har du pojkvän?

Haha, nej. Det är ganska skönt att vara singel. Men vill du binda dig en dag?

Jag letar efter den rätta. En dag vill jag gifta mig, binda mig, skaffa familj... men som du sa, det är rätt skönt att vara singel. Men en dag!

Jag läste faktiskt i din biografi att du som tonåring egentligen ville bli fotbollsstjärna... från drömmar om att bli fotbollsstjärna till att bli musiker? Hur gick det till?

Haha, som många andra unga pojkar ville jag bli fotbollsstjärna, och jag var bra på det... men till sist så blev det så att jag var tvungen att välja mellan att satsa på fotbollen och tidiga fotbollsmatcher eller att få vara med sina vänner... och jag valde som vi ser, mina vänner.

Vilket på sätt och vis gjorde att du upptäckte att du var bra inom musik?

Ja, eller, musiken har alltid funnits där men jag hade inte riktigt upptäckt den på det sättet som jag gjorde senare i livet.

Har du någonsin ångrat att du valde bort fotbollen?

Aldrig faktiskt, det ledde fram till vad jag gör idag.

Vad är det sjukaste ett fan gjort för dig?

Det var en tjej som svimmade under en av mina konserter. Men när hon fick komma bakom scenen erkände hon att svimmat flera gånger endast för att få träffa mig... galet.

Med en lugn ton och en avslappnad attityd fortsätter Rasmus berätta om att vara berömd. Att vara känd har inte ändrat mig som person. Jag är fortfarande jag. Däremot har det ändrat världen omkring mig. Jag blir igenkänd lite hur och var. Går jag och handlar mjölk kan någon känna igen mig, fråga vad jag ska handla för mjölk... Är jag och festar kommer folk fram till mig, säger att de tycker att jag är bra på det jag gör och vill bjuda mig på en drink... det är rätt schysst ändå, jag har ingenting emot det.

Vilka inspirerar dig till att vara du?

Min familj, mina syskon, min mamma... min pappa, fastän han gick bort för ett par år sedan...

Jag beklagar, men vilken tur att du har din övriga familj att luta dig emot.

Ja, de är fantastiska.

Vem är din största musikaliska inspiration?

Michael Jackson är en stor förebild för mig. Hans musik inspirerar mig en hel del.

På tal om stora kändisar, hur var det att sjunga "Say you, say me" med Lionel Richie?

Med tanke på hur stor och känd Lionel är, kan man tro att han tänker väldigt högt om sig själv och är dryg. Men så var det verkligen inte! Han är en väldigt skön och avslappnad kille.

Människor runt om i hela världen lyssnar på din musik. Hur känns det?

Vad kan man säga? Det är helt underbart! Jag älskar det.

Hur skala från ett till tio, hur lycklig skulle du säga att du är?

Just nu, en tia faktiskt. Jag är jättelycklig!

Om du får beskriva dig själv med ett par ord, vad skulle du säga?

Jag skulle vilja använda en replik; "always look on the bright side". Jag försöker se allting från den ljusa sidan, och vara positiv.

Med intrycket av att jag satt och intervjuade Danmarks kanske lyckligaste dansk, ville jag få reda på om han alltid varit så käck av sig.

Vad sysslade du med innan du fick arbeta med din musik som jobb?
Musik för andra... men innan det, lite allt möjligt, det jag fick tag på helt enkelt. Vanliga jobb. Som servitör, städare... sådant.

Hade du några bitchiga chefer, eller kanske några sura kollegor?

Nej alltså, jag har lätt för att komma överens med folk. Jag försöker att alltid vara positiv. Glad. Göra andra glada. På det sättet tror jag att jag inte behövt stå ut med sådana, haha!Rasmus Seebach och Sourzes Angela Larsson


Jag tror att Rasmus Seebach och hans nya låtar lär kategoriseras som hits det närmaste året. Jag hoppas i alla fall på det. Rasmus är en trevlig kille med fötterna på jorden och ett leende som lyser upp ett helt rum.

Och ja tjejer, han är snyggare i verkligheten. Knycker titeln som Danmarks hetaste vilken dag som helst.


Om författaren

Författare:
Angela Larsson

Om artikeln

Publicerad: 22 mar 2012 14:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: