sourze.se

Japanska tyfonen Roke nedgraderad till tropisk storm

Torsdageftermiddag japansk tid försvagades Roke från tyfon till tropisk storm och har dragit vidare ut över sjöss via Hokkaido.

Tyfonen som gjorde sitt landfall i onsdag eftermiddag nära Hamamatsu cirka 200 kilometer från Tokyo tog sedan en väg nordost genom landet - genom Tokyo och sedan in i den så kallade tsunamizonen. Det är den som drabbades svårast 11 mars.

16 personer är döda eller anmälda saknade och tyfonen genererade cirka 42 centimeter regnvatten i vissa områden, vilket utlöste både jordskred och översvämningar.

De starka vindarna har dragit ner ledningar på sin framfart och i dagsläget är cirka 200 000 hushåll i centrala Japan utan el.

Det fanns en stor oro att Fukushima Daiichi-kärnkraftverk skulle utsättas för ännu mera påfrestning men Hiroki Kawamata anställd via TEPCO som är talesman för anläggningen bekräftar att inga ytterliga skador med läckage som följd uppstått.

Vi håller tummarna nu för att Japan ska få chans att återhämta sig de närmsta månaderna utan fler naturangrepp. Vill ni hjälpa till att stödja de drabbade människorna till återhämtning kan ni klicka in er på Röda Korsets katastrofhjälp .

Källa:
"Typhoon moves away from Japan, leaving 16 dead or missing", Japan Today


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 22 sep 2011 16:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: