sourze.se
Artikelbild

Bokstavsbarn får inte bli snabba cash i diagnosindustrin

”Diagnostisering av så kallade bokstavsbarn får inte enbart bli en gynnsam affärsidé som sker på rutin. Idag upplever jag att det ligger i farans riktning.”

Anja, jag läser ditt inlägg här i Sourze med stor ödmjukhet inför det er familj gått igenom och jag är glad att det här är en fråga som kan diskuteras, för det behövs verkligen. Att se barnen som individer är precis det jag pratar om. Jag vänder mig inte emot att man diagnostiserar barn tidigt eller att de barnen får extra stöd och tillåts vara annorlunda. Tvärt om, ju tidigare de får hjälp desto bättre och ADHD finns i allra högsta grad! Vi ser alldeles för många exempel på när samhället och också föräldrar blundar för att deras barn har särskilda behov.

Jag möter barn varje dag i mitt arbete och jag vet hur viktigt det är att tillåta dem att vara individer med sina individuella behov och också kunna ge dem extra stöd och hjälp utan att de skall stoppas in i ett fack. Vi människor mår ju faktiskt litet olika beroende på vad som händer i vår omvärld. Så även barn, och det kan leda till att de blir utagerande och upplevs som stökiga under en period.

Diagnostisering av så kallade bokstavsbarn får inte enbart bli en gynnsam affärsidé som sker på rutin. Idag upplever jag att det ligger i farans riktning. Alla barn måste bli sedda för dem de är, inte för vilka vi vill att de skall vara eller de skolan behöver att de är för att få extra pengar. Inte heller skall barnen bli sedda som snabba cash i en diagnosindustri.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 25 aug 2011 12:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: