sourze.se

Usamas nio liv och medias tystnad

Demokratisk media skall inte ägna sig åt att sprida officiella påståenden, de ska ifrågasätta det ohållbara och avslöja fusk. Detta har vår media totalt missat.

I december 2001 förklarades Usama bin Ladin död av Fox News som hänvisade till en pakistansk tidningskälla. I Januari 2002 uttryckte Pakistans före detta premiärminister Pervez Musharraf att Usama med all sannolikhet inte längre var vid liv. Den 17 juli samma år delades denna åsikt av en av FBI:s chefer, Dale Watson, och tre månader senare bekräftades nyheten av den afghanske presidenten Hamid Karzai. I november 2005 påstod den amerikanske senatorn Harry Reid att Usama dog under en jordbävning i norra Pakistan. September 2006 kom en ny bekräftelse om Usamas död från franska säkerhetstjänsten. Den 2 november 2007 berättade Pakistans före detta premiärminister Benazir Bhutto för Al-Jaziras David Frost att Omar Sheikh hade dödat Usama bin Ladin. I mars 2009 sade professor emeritus i internationella relationer vid Boston University, Angelo Codevilla, att det är mer sannolikt att Elvis är i livet än Usama. Tre månader senare bekräftas åter Usamas frånfälle av Pakistans president Asif Ali Zardari.

I november 2011 förkunnade Obama för omvärlden att Usama äntligen hade tillfångatagits och dödats, och att "inget land ville begrava liket på sin mark"! Inget land hade tillfrågats, men "liket", det sista beviset för att den eftersökte terroristen verkligen var död, dumpades mot all anständighet i havet, en åtgärd som dessutom strider mot all logik. Tack vare denna fullbordade demonisering av "araben" hade man nu öppnat dörren på vid gavel för alla sorters "hämndaktioner", och därmed för ännu mer kontroll och bevakning.

Lägg till allt detta det faktum att Usama bin Ladin led av njursvikt och behövde kontinuerlig dialysbehandling för att klara sig, och att så gott som samtliga inspelningar med hans röst som spridits via median de sista 10 åren har förklarats vara falska av internationella experter på röstmorfning!

Inte nog med det, Usama bin Ladin stod inte ens anklagad för terrordåden den 11 september på FBI:s hemsida med de mest eftersökta brottslingarna i världen. "Vi har inga bevis som binder samman bin Ladin med det som hänt den 11 september", lär en chef på FBI ha svarat när han tillfrågats om detta.

Mainstreammedia tiger om alla dessa detaljer och väljer att sprida den officiella versionen utan granskning. Man ställer sig inte ens den oundvikliga frågan: varför så bråttom att bli kvitt liket? Istället ägnar man sida efter sida åt problemet med de filminspelningar och de romaner om bin Ladin som nu måste stoppas eller skrivas om. Denna skymf mot all mänsklig intelligens och vetenskaplig empirism har fått fortgå i snart tio år.

Demokratisk media skall inte ägna sig åt att sprida officiella påståenden, den ska ifrågasätta det ohållbara och avslöja fusk. Detta har vår media totalt missat. Alltså har vi ingen demokratisk media i Sverige längre. Journalister ställs inför ett svårt val: Att finna sig i detta förnekande av det mest elementära när det gäller att föra fram bevis och därmed behålla jobb och förmåner, eller att ifrågasätta makthavarnas lögner, och därmed förlora sitt levebröd, om inte värre. Jag förstår deras rädsla men sympatiserar inte med deras val, när de väljer det förra. En demokrati utan demokratisk media förlorar sin legitimitet. Enda sättet att återvinna den är att börja rota i det som är dunkelt och oklart.

Litteratur som ifrågasätter de officiella versionerna och som kräver riktiga svar på dessa frågor finns tillgänglig för svenska läsare. En författare som tagit detta på största allvar är teologiprofessorn David Ray Griffin. Han har skrivit ett tiotal böcker som behandlar olika aspekter av den 11 september 2001 och kriget mot terrorismen. Förlaget Alhambra har publicerat tre av dessa, samt ytterligare tre andra titlar av den franske utrikeskorrespondenten för Le Figaro, Eric Laurent, och den tyske före detta teknologi- och forskningsministern, Andreas von Bülow. Dessa författare är inga marginella galningar som njuter av att sprida så kallade "konspirationsteorier". De var, fram till då de valt att ifrågasätta de officiella versionerna, en del av etablissemanget och ytterst framgångsrika!

Det finns många fler offentliga personer som valt att tala öppet om detta, tyvärr knappast någon från Sverige. Tusentals ingenjörer, politiker, militärer, advokater, brandmän, piloter med flera har samlat sig världen över i olika grupper som verkar för att få fram sanningen om vad som hänt den 11 september 2001. patriotsquestion911.com

Även om våra "kändisar" i Sverige inte törs så bör vi, vanliga medborgare, ansluta oss till dessa grupper och uttrycka vårt missnöje med det sätt sanningssökandet bekrigas på och lögnerna belönas. Är du pilot, advokat, läkare, ingenjör, journalist eller bara en medborgare som är orolig för den utveckling västerlandet genomgår och vill påverka, kan du ansluta dig till någon eller några av dessa grupper, som alla kämpar ideellt och motströms:

Architects and Engineers for 9/11 Truth
Firefighters for 9/11 Truth
Lawyers for 9/11 Truth
Media Professionals for 9/11 Truth
Medical Professionals for 9/11 Truth
Political Leaders for 9/11 Truth
Religious Leaders for 9/11 Truth
Scholars for 9/11 Truth & Justice
Scientists for 9/11 Truth
Scientists - Journal of 9/11 Studies


Om författaren

Författare:
Hesham Bahari

Om artikeln

Publicerad: 09 maj 2011 11:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: