sourze.se

Huvuden måste rulla efter senaste wikiläckan

Många journalister har fördömt Tobias Billström och Carl Bildt efter wikiläckan. Men frågan är om de har fördömt rätt saker.

Hans Bergström skriver i DN 25 /1 2011, mer resonerande och realistiskt i frågan än vad många andra journalister gör:

"Bildt och Billström hade en närmast självklar uppgift 2007-08 att försöka begränsa den flyktingvåg, rätt ensidigt till Sverige, som då avtecknade sig. Det hade varit ansvarslöst om de inte gjort det. Framför allt gällde det att vidta åtgärder så att de som inte beviljades asyl, efter individuell prövning, lämnade Sverige. Utan sådana åtgärder hade hela den svenska asylpolitiken brutit samman. Alla som ville komma till Sverige kunde då ha stannat här, oavsett myndighetsprövning."


Detta är också grunden till vad en ohelig politisk allians vill. Illegala invandrare benämns med eufemismen "de papperslösa". Hela världen ska få komma och bo i Sverige och få gratis sjukvård här. Idealistiska vänstermänniskor och liberala folkpartister som vill slopa alla gränskontroller förenas i synen att Sverige i realiteten inte ska ha någon invandringskontroll alls. Och de har starkt stöd av den liberala pressen som dominerar det svenska nyhetsflödet. Den som inte sjunger i total harmoni med den svenska självbilden utpekas som rasist, eller i vart fall som icke-svensk.

Problemet är förstås verkligheten. Det är ett faktum att Sverige har misslyckats att hantera decennier av en stor utomeuropeisk invandring. Professor Jan Ekberg vid Linnéuniversitetet har fått fram att bara hälften av alla utomeuropeiska invandrare har ett arbete och att andelen är ännu lägre bland dem som kommit på senare år. Ur detta föds onda spiraler av utanförskap och stora finansiella kostnader för Sveriges statskassa. Sverige må utåt sett vara ett gästvänligt land men inte när det gäller att komma in i samhället och på arbetsmarknaden.

Av cirka en miljon personer som har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan 1990 har bara en procent fått uppehållstillstånd för att de har ett arbete!

Kombinationen av helt öppna gränser, ett generöst välfärdssystem och en arbetsmarknad med höga ingångslöner och andra spärrar för inträde är katastrofal, såväl socialt som finansiellt. Ledande politiker inom alla ansvarsbärande partier, inte minst socialdemokratin, förstår det och även en och annan journalist. Men inför offentligheten tar den politiska korrektheten över. Ingen får sjunga i disharmoni med den svenska självbilden!

Men det Wikileaks-dokument som har offentliggjorts visar att Tobias Billström omgärdas av en stor hop av religionsanalfabeter som inte kan skilja det goda från det onda. Tobias Billström har med detta ett verkligt problem att lösa, nämligen att omgärda sig med personer som kan skilja ogräs från vete och att inte dra alla asylsökande från Irak över en kam. De kristna irakier som söker asyl i Sverige är mer välutbildade och mycket lättare att integrera än den stora gruppen analfabeta muslimer. Men Tobias Billström låter utvisa dem till en säker död i Bagdad. Tyvärr Svensson, men så ser verkligheten ut, även om det kränker din självbild som human och tolerant mot invandrare.

Jag frågar mig om inte Tobias Billström eller hans stab borde ställas inför rätta i Haagdomstolen för brott mot mänskligheten efter att ha sänt kristna irakier till en säker död i Bagdad. Efter den här skandalen måste huvuden rulla, men det gäller att det är rätt huvuden som rullar och att bödeln inte går på magkänsla.


Om författaren

Författare:
Johannes Forsblom

Om artikeln

Publicerad: 26 jan 2011 10:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: