sourze.se
Artikelbild

Rasism är nyckelordet - inte nazism

Aftonbladet försöker sig idag på ett seriöst granskande reportage om Sverigedemokraterna, men misslyckas.

"Nej, Sverigedemokraterna är inte ett nazistiskt parti", sammanfattar Aftonbladet idag i sitt försök till storslaget granskande reportage av partiet, men hur relevant är den slutsatsen? Nazism är ju en förkortning av det tyska "Nationalsozialismus" vilket var den politik som nazister i Tyskland bedrev under Hitlers Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP. Även om reportaget inte heller i övrigt kvalitetsmässigt kändes som det motsvarade tidningens krigsrubriksinramning av detsamma, gör inte sammanfattningen om SD:s ickekoppling till nazism att förtroendet ökar för artikelförfattarna och tidningen.

Det intressanta är ju om partiet är rasistiskt eller inte, oavsett eventuella likheter med just nazismen, som ju hade en del andra saker än rasism på sin agenda samt hyste en förkärlek för att hata judar.

För Sverigedemokraterna är rasistiskt, enligt till exempel FN:s defintion av rasism, jag skrev om det själv i en artikel i höstas. Hela Sverigedemokraternas så kallade principprogram som finns att ladda ner på partiets hemsida, bevisar det.


Om författaren

Författare:
Carl Olof Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2011 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: