sourze.se

Jakten efter en ny S-ledare

Så har då jakten inletts på allvar. Inte jakten på varg eller några andra djur, utan jakten efter en ny partiledare för Socialdemokraterna.

Det kan inte vara lätt för Socialdemokraterna nu när Moderaternas Fredrik Reinfeldt är populärare än någonsin. Jag tittade lite på några socialdemokratiska namn som är aktuella för posten; Mikael Damberg, Thomas Östros, Sven-Erik Österberg, Anders Lago, Veronica Palm och Pär Nuder. Men jag saknar ett namn på listan, nämligen Ilija Batljan som tidigare var kommunalråd i Nynäshamn och numera sitter i landstinget. Han har tydligen sagt att han inte vill vara partiledare. Det är riktigt tråkigt, men kanske ändå att man kan få honom att ändra sig. Han var en av de bättre kommunalråden i vårt avlånga land och jag tror att han skulle kunna vara en riktigt bra statsminister.

Tydligen tycker många, både utom och inom partiet, att man nu måste byta ut de flesta ledande socialdemokraterna. Men kanske är det istället dags för en modernisering av den socialdemokratiska politiken? Man måste inse att vi inte lever på Per Albin Hanssons tid. Vi lever inte ens på Tage Erlanders eller Olof Palmes tid. Vi lever på 2000-talet och mycket har förändrats sedan de stora giganternas tid. Det innebär inte att man ska glömma grundtanken om solidaritet, men en modernare politik är något som i alla fall jag tror att de skulle vinna på.


Om författaren

Författare:
Gunilla Dahl

Om artikeln

Publicerad: 29 dec 2010 11:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: