sourze.se
Artikelbild

Snökaoset är här för att stanna

"Jag hörde härom veckan att den stränga kylan i vårt land, och det måste ju gälla även andra länder i Europa, har att göra med något som heter nordatlantisk oscillation, vilket innebär att polarvindarna har fått fritt spelrum."

Jag sitter och tittar på nättidningarnas rubriker och tycker att det är lite märkligt att det är ett sådant kaos bara för att det är vinter.

Jag förstår fullständigt att det är svårt att ta sig fram med bil i snöstorm, men jag förstår däremot inte att det är sådana problem med tågen. Nog borde väl de vara gjorda för att kunna ta sig fram i vinterväder? Vi bor ju i ett land där det blir mer eller mindre vinter varje år.

Men det är även snökaos på USA:s östkust där man har utlyst undantagstillstånd. Det verkar faktiskt som om det är kaos över hela världen. Hela Moskva frös till is i en isstorm av hagel, snö och regn. Jag såg bilder därifrån igår på nyheterna och det var verkligen isbana överallt! Moskvas största flygplats var utan ström nästan hela annandagen.

Jag hörde härom veckan att den stränga kylan i vårt land, och det måste ju gälla även andra länder i Europa, har att göra med något som heter nordatlantisk oscillation, vilket innebär att polarvindarna har fått fritt spelrum. Och det är tydligen något vi måste vänja oss vid!


Om författaren

Författare:
Gunilla Dahl

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2010 09:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: