sourze.se

Valet är över – nu är det som det är

"SD är ett riksdagsparti som har fått röster av cirka 350 000 röstberättigade svenska medborgare. SD skall naturligtvis i sitt riksdagsarbete behandlas precis som vilket annat parti som helst. De är faktiskt större än både V och KD."

Valet till riksdag, landsting och kommuner är över för den här gången! Valdeltagandet snuddar 85 .Vi är i absolut världsklass när det gäller andelen röstande. Personligen blir jag nästan rörd av att se en så väl fungerande demokrati – näst intill alla medborgare lägger sin röst på det parti de tycker skall styra i riket, i landstinget och i kommunen där de bor. Det är demokrati när den fungerar som allra bäst!

Eftervalsdebatten har mest handlat om Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. Ett främlingsfientligt parti har fått fäste i Sveriges riksdag, och det politiska såväl som det massmediala etablissemanget förfasar sig!

Nu är saker och ting som de är – SD är ett riksdagsparti som har fått röster av cirka 350 000 röstberättigade svenska medborgare. SD skall naturligtvis i sitt riksdagsarbete behandlas precis som vilket annat parti som helst. De är faktiskt större än både V och KD.

Jag tycker oerhört illa om alla former av rasism! Jag fäster i min bedömning av personer inget som helst avseende vid nationalitet, etnicitet eller hudfärg. Varje människa är en individ och skall ses som en individ. Jag tycker att det är mycket roligare att leva i 2000-talets mångkultur än i 1950- och 1960-talets homogenitet. Jag avskyr med andra ord Sverigedemokraternas åsikter om att återskapa någon form av 1950-talets Sverige – då "Sverige fortfarande var Sverige". Det är bakåtsträvande, intelligensbefriat och ekonomiskt vansinne! Men icke förty – partiet är inröstat i riksdagen och det måste man respektera. Annars kan vi lägga ner allt snack om värdet av demokratin!

Om de etablerade politiska partierna – och inte minst massmedia – hade tagit SD på allvar och försökt ge en objektiv analys av vilka ekonomiska konsekvenser invandringen innebär, så hade man funnit att invandring i själva verket är en lysande affär för konungariket Sverige. Jag är dessutom väldigt förvånad över att SD:s intåg i riksdagen verkade komma som en överraskning för alla, after att ett års opinionsundersökningar har tytt på just detta! Men på valnatten verkade alla smått chockerade – mycket konstigt faktiskt.

I stället för att ta debatten så har i stället såväl de etablerade partierna som massmedia försökt låtsas som att det inte fanns ett nytt parti som i alla undersökningar landat på 4-8 av rösterna. Man har helt enkelt försökt tiga ihjäl ett parti som har ett stort väljarstöd. Problemet är att den stora invandringen förvisso medfört vissa oönskade effekter, men att det på något egendomligt sätt har blivit tabu att diskutera detta. Därmed har det varit bekvämast att blunda och låta bli att ta tag i diskussionen. Nu ser vi resultatet!

Men – som sagt – nu är det som det är. Att Sverige har en minoritetsregering är snarast ett normalfall. Jag tror att en majoritetsregering bara förekommit två gånger efter andra världskriget. Det har tidigare fungerat bra med minoritetsregeringar – och det kommer det säkert att göra nu också. Fördelen är att den folkvalda riksdagen får större inflytande än den icke folkvalda regeringen.

Dessutom ställer det lite krav på Reinfeldt. Han anser sig ju vara en statsman – och nu är det upp till bevis! Givetvis ställs det också krav på oppositionen och det skall bli intressant att följa utvecklingen.

Jag får erkänna att jag personligen tillhör valets stora förlorare. Jag röstade på KD – ett parti som i storlek är i paritet med Lars Ohlys vänsterparti och mindre är Sverigedemokraterna. Men jag gillar KD:s agenda, och eftersom jag är en sann demokrat så klagar jag inte. Det fina med demokratin är att såväl goda som onda röster får göra sig gällande! De som tycker annorlunda borde gå någon form av grundkurs i vad demokrati innebär.

För övrigt funderar jag på att skriva en alldeles egen artikel om Lars Ohly som är svensk politiks största pajas just nu – en betydligt större pajas är Jimmy Åkesson.


Om författaren

Författare:
Göran Langevi

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2010 11:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: