sourze.se

40 000 till utförsäkrade med Alliansens politik

"I valrörelsens elfte timme släpper Mona Sahlin en bomb som får mitt hjärta att brisera. Jag har nyligen gått ut med att jag tänker rösta på SD av kulturella skäl, men det var innan Mona Sahlin släppte sjukförsäkringsbomben i Kvällsöppet i TV4."

Mona Sahlin hävdar att 30 000 till kommer att utförsäkras med Alliansens nya politik under nästa mandatperiod. Den siffran stämmer enligt Aftonbladets granskning, men enligt Försäkringskassans prognoser kan man lägga till ytterligare 10 000 utförsäkrade om Alliansen får fortsätta.

Det här är en mycket alarmerande nyhet för mig. I valrörelsens elfte timme släpper Mona Sahlin en bomb som får mitt hjärta att brisera. Jag har nyligen gått ut med att jag tänker rösta på SD av kulturella skäl, men det var innan Mona Sahlin släppte sjukförsäkringsbomben i Kvällsöppet i TV4.

Men varför har inget parti talat om sjukförsäkringen i valrörelsen? Inte ens Mona! Varför kommer debatten om människosyn, om svårt sjuka och svaga grupper så sent i debatten?

Det måste vara nåt fel på socialdemokraternas valstrategi som inte har uppmärksammat det tidigare. Nu har 1,2 miljoner redan förtidsröstat och mot nyhetsbakgrunden är det säkert många som ångrar sig i dag.

Jag själv har inte förtidsröstat, tack och lov, men jag hinner ångra mitt ställningstagande för SD mot denna bakgrund. Men jag tänker inte säga fy skam till mig själv utan "jävla Mona vad du är sen!"

Jag har alltid känt starkt för samhällets svaga. Till dig som har släktingar, vänner och arbetskamrater som har farit illa i sjukförsäkringssystemet, vill jag säga att det är livsviktigt att rösta på de rödgröna på söndag. Allt annat kommer att krossa deras hjärtan.


Om författaren

Författare:
Johannes Forsblom

Om artikeln

Publicerad: 17 sep 2010 07:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: