sourze.se

Way Out West: Ganska långt ifrån "Toxic"

Första dagen på Way out west bjöd på en alldeles underbar spelning av Miike Snow. Och en M.I.A som spenderade alldeles för mycket tid på en blipp-blopp-prolog.



Första dagen på Way Out West bjöd på en alldeles underbar spelning av Miike Snow. Och en M.I.A som spenderade alldeles för mycket tid på en blipp-blopp-prolog.

Att inleda en festivaldag med Wu Tang Clan är inget man är direkt bortskämd med. Och att som dragplåster få spela klockan 16.30 på den näst största scenen lär väl ha känts lite sådär gissar jag. Att jämföra då med Kanye West som 2007 spelade ganska sent och fick hela publiken på sin sida. Idag kändes Wu Tang Clan loja och ja, väldigt 90-tal. Att då jämföra med Kanye West som, trots sina galenskaper exempelvis "Im gonna let you finish" på MTV-galan, hela tiden utmanar och förnyar sig.

Då var det ganska befriande att gå på Miike Snows spelning där de bjöd det överfyllda Linnétältet på party och allsång. Och när de kom in på scen i sina vita masker var det väldigt svårt att förstå att det var de som gjort "Toxic", ni vet, den där Britney Spears-låten. Miike Snow är alltså inte en person utan ett band som fått stora hits med bland annat "Animal" som de avslutade med. De skippade mellansnack och bjöd på musik, dans och ett skakande golv. Mer än så behövs egentligen inte.

M.I.A var det stora idag. Det där som alla skulle se. Och ja, jag tror nästan att alla var där. I trängsel och tack vare stora skärmarna fick jag, och alla andra tusentals människor, se M.I.A kliva upp på scen i simglasögon med marijuanablad på. Men det tog ungefär 20 minuter innan hon behagade att komma upp på scen. Vi fick lyssna på ett alldeles för långt techno-dunka-dunk-intro som prövade mitt tålamod å det grövsta. Men anfäkta och anamma vilken performer hon är! Med körsångerskor klädda i burkor och med dansare som körde 90-talsmoves kändes allt extremt perfekt, nästan löjligt. Som om hon visade vart det där berömda skåpet ska stå. Och med en låt som "Paper Planes" var det ganska enkelt att tillfredsställa den stora massan.


Om författaren

Författare:
AnnaSofia Pehrson

Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2010 10:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: