sourze.se

Dödsmaskin på väg

Det kan inte hjälpas - jag blir nyfiken på den svenske fartdåren.

Att vara rik och innehavare av Merca som kostar närmare 2 miljoner - det ger förstås inte någon rätt att bete sig hur som helst.

Men det trodde tydligen svensken som utanför schweiziska Freiburg körde i 290 km i timmen. Böterna kan ev. bli högre än vad bilen kostar. Tur i alla fall att ingen skadades eller dödades i den galna framfarten.

Den här märkliga händelsen väcker en del frågor. Exempelvis dessa: Vad får den där föraren, som rimligen måste vara både rik och framgångsrik, att bete sig så? Varför tar han sådana risker? Har han ingen familj/släktingar eller vänner som skulle bli ledsna om han körde ihjäl sig? Hur resonerar han om sitt ansvar gentemot andra, inklusive andra trafikanter.

Vem är han egentligen?

Kanske är en sådan person värd en doktorsavhandling.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 11 aug 2010 20:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: