sourze.se

Ta ett liv – ingen "big deal"?

"Den här pojken, som tagit livet av den 16-åriga flickan, har en advokat som tycker att mord är en helt felaktig rubricering på detta brott. Det är en ren olyckshändelse, tycker advokaten, ett mindre gräl som gått snett!"

Hur länge ska vi hålla brottslingar om ryggen?

En 16-årig pojke har "lekt" med en flicka i skogen utanför Västerås. Han blev arg på henne och knuffade henne, så att hon ramlade svårt. Han påstod att hon sparkat honom på benet. "Leken gick snett" säger pojken. Han säger att hon levde när han gick från platsen, men kroppen återfanns övertäckt, med svåra skador. Lögn, säger jag.

När något sånt här har skett är det alltid brottslingarna man pratar om. Hur de känner sig, till exempel hur dåligt de mår och hur lite de kommer ihåg av brottet. Man pratar sällan om offret och gör man det, så är den som blivit mördad alltid en väldigt glad, social och duktig person. Hur duktig är man om man umgås med killar som den här mördaren, som är dömd för rån tidigare? Hur mycket har den flickan lyssnat på de som eventuellt har varnat henne? Det är ju ofta så, att kvinnor som blir mördade, har blivit varnade innan.

Häromdagen gick en flicka och blev mördad och dessutom uppäten av ett par killar hon umgicks med i Leningrad. Mamman hade varnat henne för just de killarna, men flickan brydde sig inte. Killarna, som är svartrockare, tappade upp vatten i badkaret, tog dit flickan när hon kom, satt sig på henne och dränkte henne, varpå de styckade henne och lagade köttet till kvällsmat med potatis och grönsaker för sin andra väninna, som sett mordet, men inte vågade göra något, eftersom hon var livrädd att själv bli mördad. Efter att ha hört detta, vill jag inte förknippas med det svarta inom konst och musik. Exempelvis Marilyn Manson.

Den här pojken, som tagit livet av den 16-åriga flickan, har en advokat som tycker att "mord" är en helt felaktig rubricering på detta brott. Det är en ren olyckshändelse, tycker advokaten, ett "mindre gräl" som gått snett! Advokaten säger vidare, att klienten "blev rädd och inte vågade tala med någon alls". Killen har "burit det här för sig själv och haft en fruktansvärd ångest" säger advokaten! Han har försäkrat, att han inte ville döda henne, men han har ändå sms:at till flickans pappa efter dådet och påstått att två somalier jagat flickan!

"Det är en fruktansvärd påfrestning för en så ung människa" säger advokaten! Pojken är tidigare dömd för rån och upplevs stökig av grannar.

Vad drar man för slutsats av det här? Jo, att förövaren och hans känslor är viktigare än offret. Viktigare än offrets anhöriga, ja, viktigare än allting annat. Vilka signaler ger det här? Jo, att folk kan mörda, utan att det blir för hårda konsekvenser. Man möts till och med av förståelse, om man mördar en människa. Att ta ett liv, är ingen "Big Deal"!

Nähä. Nu ska jag ta och lösa ett par saker och sen ska jag åberopa, att jag inte kommer ihåg någonting, tillfällig sinnesförvirring eller vad som helst. Jag ska säga att jag är förkrossad och chockad över vad som hänt och att det aldrig var meningen. För så får vi lära oss att vi ska göra i Sverige, när det gäller brott.

Hata mig, men jag tycker att man kan plikta med sitt eget liv, när man tar andras. Och det ska man vara på det klara med, innan man begår ett så hemskt brott som mord! Ta mig fan.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 07 maj 2010 11:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: