sourze.se
Artikelbild

Tiger Woods en gud för värstingar

"Hans uppfostran förbjuder honom att visa sitt förakt för etablissemanget, men i själva verket är han stolt över att ha presenterats som en sex-he-man i pressen, även om han naturligtvis hävdar motsatsen."

Tiger Woods är hett stuff just nu och sen en tid tillbaka i tidningar över hela världen. Jag är ingen psykolog, men har försökt finna en förklaring till att denne man får all denna uppmärksamhet nu, från att tidigare ha varit en tyst och ganska obemärkt men dock världsberömd golfstjärna. En del trodde till och med att han var tråkig.

Men si, det visade sig vara helt fel. Han var inte alls någon familjesnubbe med buddistisk bakgrund, utan en kille som ville leva livets glada dagar så ofta det erbjöd sig! Om det inte erbjöd sig tillräckligt ofta, så såg han till att skynda på presidierna själv. Hans smak är "porrstjärnig" med en anstrykning av sadism och maktmissbruk. Hans sexuella aptit verkar vara svårmättad och man kan undra vad Elin fyllde för funktion i förhållandet.

Tiger Woods gav falska löften till unga kvinnor han träffade för sexuella lekar. En del trodde på honom och kände sig lika förfördelade som Elin, hans fru, när det visade sig att han hade älskarinnor i tjogtals. En lyxprostituerad kvinna hävdar att hon slutat med prostitution för Tigers skull, eftersom han ville ha ensamrätten till hennes kropp. Hon hade då förlorat inkomst på det arrangemanget, men har nu tagit upp affärerna igen och var med i krokarna vid Tigers "comeback" i förra veckan. Hon hade både banderoller i luften och stora plakat på land med Tigers namn på. Elin valde att inte vara med. Kanske har hon äntligen förstått vidden av det inträffade?

Elin har hittills förlåtit Tiger och gått på den klassiska förklaringen att det var ett misstag från hans sida. Hon har ställt upp på terapi, som en vanlig, godtrogen, svensk tjej skulle ha gjort. Han är ju ändå en superkändis med superekonomi. Vilken kvinna ser inte åt det hållet när det gäller att byta liv? I USA är det enormt viktigt med den ekonomiska biten och kvinnor där står säkert ut med en hel del för pengars skull – en del vägrar till och med att skilja sig även om mannen vill.

Min slutsats om Tiger Woods är att han kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare. Han rider på sin popularitet och skicklighet som golfstjärna, vilket är det viktigaste för honom, inte familjen eller Elin. Han vill ha makt! Hans uppfostran förbjuder honom att visa sitt förakt för etablissemanget, men i själva verket är han stolt över att ha presenterats som en "sex-he-man" i pressen, även om han naturligtvis hävdar motsatsen.

Mannen Woods söker bekräftelse, kosta vad det kosta vill, och Elin är nu sur för att han tagit upp karriären så snabbt igen. Hon är egentligen inte viktig för honom, annat än som en sida i den tvåsidiga karaktär han visat upp hittills – familjefadern med hund, villa och bil, samt bilden av den totalt motsatta, sexmissbrukaren, karla-karlen som vältrat sig i sex och kanske andra missbruk. Det är viktigt att ha en "clean" fasad utåt, man ska inte visa sina djuriska drifter, för då kan ens namn bli draget i smutsen. Det vill inte Tiger Woods!

Tiger Woods namn har emellertid inte blivit nedsmutsat än. Han ses på med beundran och högaktning, som en man, en "jätte" som inte bara behärskar sitt yrke till fullo, utan som även är en stor livsnjutare. De offer han skördat på vägen kommer att få ligga där, överkörda och trampade på, medan Tigers Woods gloria kommer att lysa för de beundrande människor, som ser honom som en övermänniska som klarat av denna stora kris med bravur! Många sluter upp vid hans sida. Han är en gud för värstingar!

Hur lilla Elin känner det, kan man bara gissa.

Tiger Woods skulle nog ha blivit en segerstaty i det romerska riket. Där flödade sexlekarna oupphörligt och fruar och slavar användes hej vilt, både till sex och andra uppgifter. Slavarna kunde dessutom säljas när man tröttnat på dem.

Bekräftelsen är det viktigaste för Tiger Woods. Han kan gå över lik för att nå den position han eftersträvar – den för alltid ihågkomne. Det spelar ingen roll hur han når sitt mål, men den inre kraften driver honom. Han vet säkert själv varför. Kanske det är enkelt? Kanske är det bara en protest mot en för disciplinär uppväxt?

Kanske var det så "Den berömde Tiger Woods" skapades?


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2010 10:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: