sourze.se

Linneafallet inte unikt!

När jag som brottsoffer läser om Linneafallet känner jag bara: välkommen till våldtäktsoffers verklighet! Det som hände Linnea är inte unikt. Det är första gången det uppmärksammas i media, men det är en vardag som jag har levt med i elva år.

Mina tankar går till Linnea och jag är glad att det kom ut! Det som gör mig förbannad är alla människor som tycker det är hemskt att det spreds på facebook – om det inte hade kommit ut så hade Linnea blivit utfryst och gärningsmannen hyllats ännu mer.

Linneafallet har gjort att folk fått en insikt i hur vi brottsoffer har det i vår verklighet. Det är en verklighet som många av oss brottsoffer måste leva i, ibland i flera decennier eller till och med ett helt liv. Även om jag kan bevisa min sak i rättegång har jag fått vänta på min i elva år. Under tiden står jag skyddslös eftersom mina bevis är sekretessbelagda under utredningen.

När man ska anmäla ett brott är det inte bara att skriva anmälan, hitta gärningsmannen och sen ha rättegången. Det är också alla människors fördomar och åsikter om sådant som kommer upp flera år efter anmälan. De har inte tillgång till några bevis, ändå ska de ha en åsikt! Precis det hände i Linneafallet – hon blev inte trodd! Det hände mig senast i fredags, trots att det har gått elva år sedan min anmälan, och jag blev väldigt ledsen. Om jag hade mått sämre än jag gjorde den dagen så hade jag försökt ta mitt liv för att slippa alla idioter. Nu blev jag bara arg över hur korkade människor är!

Folk har väldigt lite kunskap om brottsoffer och få kan sätta sig in i vår situation. Jag har mött två på elva år som förstår mig och har något vänligt att säga mig! Den ena är min överläkare och den andra är en manlig VD på ett jätteföretag som han äger!

Tyvärr tror jag inte att det kommer att bli en förändring. Jag är så van vid att folk tycker att det som hänt är hemskt, men sedan går alla andra icke-brottsoffers liv vidare och allt är glömt. Det är en kränkning i sig själv! Ni kunde åtminstone ändra era synsätt på brottsoffer. Anmälningar leder till färre gärningsmän på gator och torg. Ni kunde åtminstone tacka oss för att vi anmäler!


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 29 mar 2010 09:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: