sourze.se
Artikelbild

Antony Sutton – en sann hjälte

"Vad han fann chockade honom och föreföll fullkomligt obegripligt, men dokumenten talade sitt tydliga språk och gick inte att misstolka."

Antony Cyril Sutton föddes i London den 14 februari 1925. Efter studier i huvudstaden tog han en Doctor of Science-examen vid universitetet i Southampton och studerade sen vid Göttingens universitet i Tyskland innan han i början av 60-talet kom till USA där han från och med 1968 verkade vid Stanford University i Kalifornien och blev forskare vid Hooverinstitutet där han fick tillgång till de nationella arkiven. Vad han fann chockade honom och föreföll först fullkomligt obegripligt, men dokumenten talade sitt tydliga språk och gick inte att misstolka.

Dokumenten visade att USA och Storbritannien tillsammans med bankirer och affärsmän från andra länder i väst, finansierade och hjälpte kommunisterna i Ryssland och nazisterna i Tyskland. Sutton fann dokument, telegram, kvitton och redovisningar för hur man avsatte miljontals dollar till Lenin och hans hejdukar för att störta tsaren och införa kommunism och att man sedan under hela 1900-talet försåg Sovjet med ekonomisk, materiell och teknisk hjälp för att bygga upp industrier och vapenutveckling.

Mellan 1968 och 1973 skrev han trilogin ”Western Technology and Soviet economic development” där han metodiskt visade hur väst stödde och finansierade kommunisterna från 1917 och ända in på 70-talet. Han presenterade tabeller som angav serienumren på motorer och fartyg som skeppades in och kunde bekräfta vad Major Racey Jordan redan 1942 avslöjat i en bok; nämligen att krig skapas medvetet och att USA försåg Sovjet med uranium, torium, kobolt och kadmium. Jordan berättade att USA till och med gav ryssarna data om atombomben, något som även president Roosevelts son bekräftade i sina memoarer.

Professor Sutton upptäckte att eliten redan 1915 bildat bolaget American International Corporation med Frank Vanderlip en av Federal Reserves grundare som chef för att sponsra revolutionen i Ryssland. Sutton avslöjade också att svenske bankiren Olof Aschberg var en viktig figur i sammanhanget. Även den vitryske generalen Arsene de Goulevitch sa i sin bok Czarism and the Revolution att:

"De huvudsakliga leverantörerna av bidrag för revolutionen var varken de galna ryska miljonärerna eller Lenins beväpnade banditer. De verkliga pengarna kom från engelska och amerikanska källor."


Professor Sutton kunde också visa hur rysk teknologi och tillverkning som användes för att bistå Vietcong mot USA i Vietnam byggdes av amerikanska företag och finansierades av amerikanska skattebetalare. Den ansedde historikern och Rysslandexperten professor Richard Pipes är en av få kända akademiker som haft mod och ärlighet nog att ge Sutton erkännande. I boken ”Survival Is Not Enough: Soviet Realities and Americas Future” skrev professor Pipes följande om Suttons avslöjande trilogi:

"I hans tre volymer detaljerade redovisning av sovjetiska inköp av utrustning och teknik från väst kommer Sutton till slutsatser som är obekväma för många affärsmän och ekonomer. Av den anledningen tenderar hans arbeten att antingen tillbakavisas som extrema, eller ännu vanligare, helt enkelt ignoreras."


Få, om ens någon, forskare eller författare har som Professor Antony Sutton bidragit med så mycket värdefulla fakta och bevis för att en relativt liten grupp sedan drygt hundra år tillbaka styrt och manipulerat mänsklighetens historia på ett skrämmande hänsynslöst sätt. Med den akademiske pedantens noggrannhet gick han metodiskt tillväga och plöjde igenom tonvis av material från de Nationella arkiven, kopierade dokument och kvitton och kartlade allt.

Efter publiceringen av ”National Suicide: Military Aid to the Soviet Union” 1973, kallades professor Sutton upp till Hooverinstitutets huvudkontor och fick veta att sådan information inte fick komma till allmänhetens kännedom. Han hotades sen av CIA-chefen Glenn Campbell och sparkades sen från Hooverinstitutet och förklarades persona-non-grata. Försök gjordes att klassa honom som tillhörande den extrema högern, men eftersom han aldrig tillhörde någon sådan valde mainstreammedia och den politiskt korrekta akademikervärlden istället att låtsas som om han inte fanns.

Professor Sutton själv kommenterade lögnerna såhär:

"I själva verket har de flesta som uttalar sig inte ens läst min bok, annars skulle de veta att jag ser på höger-vänster skalan som en hegeliansk fälla. Fast å andra sidan har de här personerna förmodligen aldrig hört talas om Hegel. När Lenin talade om "nyttiga idioter" måste han ha haft dessa människor i åtanke."


I ”Wall Street & The Bolshevik Revolution” 1974 beskrev Sutton bland annat hur den amerikanske bankiren Jakob Schiff, nära lierad med de mäktigaste bankirerna J.P Morgan och Rotschild, lånade ut en lyxvåning och limousin till Trotsky när denne var i New York och hur Trotsky sen lämnade USA med båt och 10 000 i guld på fickan från bankirerna sen president Wilson fixat ett pass till honom. När kanadensiska tullen stoppade båten och arresterade Trotsky fick de order från England att släppa honom. Den ryske nobelpristagaren Alexander Solzhenitsyn avslöjade:

"De stora kapitalisterna och Förenta Staterna assisterade Lenin under revolutionens första år och sedan dess ser vi ett fortsatt starkt stöd för Sovjets kommunistledare av affärsmännen i väst."


I ”Wall Street & The Rise of Hitler” 1976 visade han hur bankirer och bolag vräkte in pengar i nazityskland och att vissa av dem till och med fortsatte göra affärer med nazisterna sedan kriget startat, vilket också professor Charles Higham visade i ”Trading with the Enemy” 1983. Till exempel flög Överste Behn på det amerikanska telefonkonglomeratet ITT mitt under pågående krig från New York till Madrid och vidare till Bern för att hjälpa till att förbättra Hitlers
kommunikationssystem och de robotbomber som föll över London.

Mellan 1933 och 1939 pumpade General Motors in 30 miljoner i I.G Farben, den kolossala industri som skapade Auschwitz. Standard Oil skickade allierat bränsle till fienden och Ford Motor Company tillverkade lastbilar åt de tyska ockupationstrupperna i Frankrike. I boken publicerar Sutton kopior på listor med namn på bolag och personer som stödde och gjorde affärer med nazisterna. Professor Guido Giacomo Preparata kunde med sitt verk ”Conjuring Hitler: How Britain And America Made the Third Reich” också bekräfta att väst stödde Hitler.

I inledningen till ”America´s Secret Establishment”, enligt Sutton själv hans viktigaste verk och enligt min mening en av tidernas viktigaste och mest avslöjande böcker, förklarar Sutton bland annat varför västvärlden byggde upp Sovjet och Hitlertyskland, varför det blir krig, varför Wall Street älskar marxister och nazister, varför historiska fakta undertrycks och varför politiker ljuger.

Han avslöjar sen hur medlemmar i organisationen The Order, först kallad The Russel Trust och numera känd som Skull & Bones, systematiskt placerats på höga positioner inom affärsvärlden, militären och politiken för att styra utvecklingen i en noga planerad riktning. Han beskriver detaljerat historiken kring gruppen, hur medlemmar värvas, namnger dem, beskriver ritualer de använder och vad de gjort.

Tillsammans med sin brittiska motsvarighet, Round Table Group, skapade man sen Council on Foreign Relations 1921, vilket är den amerikanska grenen av Royal Institute of International Affairs, där man metodiskt arbetade fram planerna för hur världen ska styras.

Man arbetar konsekevent enligt en dialektisk plan med två "motståndare" tes-antites för att kunna genomföra målet: en ny världsordning syntes. Poängen är att skrämma skiten ur folk med hot om krig eller terror för att på så vis kunna leda dem i precis den riktning man redan från början planerat. Redan 1954 avslöjade Norman Dodd vid amerikanska Reece-kommitten att Carnegiestiftelsen, bildad 1904, var en organisation som arbetade för att framkalla krig. När en chockad Dodd förklarade detta för sin chef sa denne att detta inte fick komma ut. Långt senare vittnade Dodd i en filmad intervju om vad han upptäckt.

1986 publicerade Sutton ”The best Enemy money can buy” med ytterligare avslöjanden om hur USA och väst bistod Sovjetunionens uppbyggnad. Kris Millegan, vars far hade en topposition inom CIA men sa upp sig, avslöjade att fadern berättat om hemliga sällskap, droghandel och att kampen mellan kommunismen och kapitalismen var ett iscensatt spel för galleriet. Många år senare skulle Millegan bli Suttons siste förläggare. Den 17 juni 2002, knappt tre veckor efter nyutgivningen av ”America´s Secret Establishment” hittades Sutton död hemma i sin lägenhet.

Åtskilliga är de män och kvinnor som idag "utbildat" sig inom politisk vetenskap utan en aning om det som beskrivits här. Istället kan man vara fullt förvissad om att de kommer agera politiska propgandapapegojor som rapar elitens konsensus till massorna. Likt en betingad reflex kommer de att skräna ”konspirationsdåre!” och ”foliehatt!” till varje uppstickare som har mage att ens antyda att vi blivit sålda en massa lögner.

Lyckligtvis fanns, och finns det ännu hederliga, pålästa forskare som lyft sig ur den kognitiva dissonansens bojor och kan tala om sanningen för oss. En av dessa var Antony Sutton, en sann hjälte. Han får också slutorden:

"Förr eller senare kommer folk att vakna upp, men först måste de ta sig ur snaran vi kallar vänster och höger, denna fångst-ögla som skapades av Hegel för att skilja och kontrollera massorna."Filmade intervjuer med Professor Sutton:


Föreläsning av Sutton:Här hittar du länkar till fyra av Suttons böcker

Läs även:
Major Racey Jordan´s bok
Professor Charles Highams bok


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 10 mar 2010 11:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: