sourze.se

Aktivt handlande stoppar Sverigedemokraterna

Valet till kommuner och riksdag närmar sig med stormsteg. Samma sak sker med Sverigedemokraternas möjligheter att komma in i maktens korridorer.

Valet till kommuner och riksdag närmar sig med stormsteg. Samma sak sker med Sverigedemokraternas möjligheter att komma in i maktens korridorer.

I Malmö ser det ut som om detta främlingsfientliga och populistiska parti kommer att bli tredje största parti och nafsa Moderaterna och Socialdemokraterna i hälarna.

Grunden för Sverigedemokraternas framgångar kan hittas i de etablerade partiernas misslyckande när det gäller att göra något åt de accelererande skillnaderna mellan fattig och rik samt en misslyckad invandrings- och invandrarpolitik som ställt stora delar av de senaste 20 årens invandrare utanför det svenska samhället.

Fortfarande finns det ingen riktig förmåga bland våra etablerade partier att göra något för att rätta till dessa fatala brister i sitt politiska arbete. Istället lägger man huvudet på sned och försöker hitta nya strategier för att hindra Sverigedemokraternas framfart.

I Malmö har socialdemokraten Andreas Schönström fört fram att Socialdemokraterna inte ska föra en politisk debatt med Sverigedemokraterna. Schönström har de senaste sju åren hållit utbildningar om Sverigedemokraterna i sitt parti och fackföreningsrörelsen, vilket gjort att han insett att det är omöjligt att hålla en saklig diskussion med Sverigedemokraterna eftersom de förvränger fakta. Enligt honom är det därför bäst att hålla debatt med Sverigedemokraternas väljare, som enligt Schönström vilseletts att rösta på detta parti.

För egen del väntar jag fortfarande på den politiker som inte bara pratar om vilka åtgärder som ska till för att ändra samhällsutvecklingen. Det som behövs är nämligen att våra politiker börjar åtgärda de brister i samhället som banat Sverigedemokraternas väg till makten. Ett arbete som med tanke på problemens omfattning lär kosta åtskilligt med blod, svett och tårar. För dem politiker som bara tänkt sig snacka om problemens lösning kan det vara värt att tänka på att vägen till helvetet kantas av goda intentioner.


Om författaren

Författare:
Tomasz Striner

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2010 09:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: