sourze.se

Saab – Blåsning pågår

"De här killarna är naturligtvis inte korkade. Men totalt kalla när det gäller den hägrande storvinsten. Och i vems fickor tror ni den hamnar? Ja, inte i Trollhättornas i varje fall."

SAAB-patienten har varit svårt sjuk. Länge. Närmast bankrutt. I åratal.

Generalissimus Motoris ville bara bli av med den sjuke före dess väg ner till Hades. Två bålda ryttare, sportbilsdårar och lycksökare utan stålar, ser chansen att komma över ett byte. Utan helikopter, helt obrottsligt och nästan gratis.

I småskolan lärde vi: Om man inget har så får man låna. Europabanker och svenska staten skulle fixa lånen åt herrskapet. Ingen av de tänkta långivarna trodde på han med von och dom utan von. Som småföretagare inser jag att hela affären borde stoppats för ett år sedan. Minst. Den var totalt omöjlig from the very beginning. Förluster stod som spön i backen i åratal. Dessvärre fanns ett antal aktörer som såg till att SAAB-människorna, främst jobbarna i Trollhättan, nu blivit blåsta. Affärsmän, diverse buissnessorakel, media, politiker och många andra antydde hela tiden att det omöjliga nog skulle gå. Dom ljög så det rykte. Nu står hela SAAB-sfären där med dumsnutsmössan på.

Sanningen är förfärande vanlig. Kejsaren hade inga kläder! Alltför många visste men låtsasspelade. Varför? Stålar, förstås. Ur någons ficka. Dom lade jag för mig, skrev Povel Ramel. Företag nr två från sportbilsdårarnas paradis hajade pucket gammal slang i nuläget och stressade Trollhättorna ännu mer: de kom med nytt ? bud. Det påstods att de höjde insatsen. Fan tro´t, men inte jag. Någon slags skambud var det säkert ty gamarna dras alltid till ett döende byte.

Företag på ruinens brant brukar reas ut för 1, säger en, spänn. De här killarna är naturligtvis inte korkade. Men totalt kalla när det gäller den hägrande storvinsten. Och i vems fickor tror ni den hamnar? Ja, inte i Trollhättornas i varje fall. Blåsning pågår. Spectaculum maximus. Vem vill vara den som står med brallorna nere? Några kommer det otvivelaktigt att bli. Hoppas det inte blir – du.


Om författaren

Författare:
Konny Domnauer

Om artikeln

Publicerad: 22 dec 2009 11:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: