sourze.se

Koppla av till tonerna av Julian Plenty

Mörkret som stundar, som redan visat sig – med regn, snart snö, eller slask – är för kroppen vad olja på vågen är för sjöfågeln. Hindrande.

Det är av yttersta vikt att finna vägar genom denna svarta vägg av olja. Vissa har sina sätt, jag har mina. Vissa har inte behov av utvägar, jag har mina – ständigt i beredskap, i startgroparna redo att framåt störta med kraft nog att rämna murar.

En av dessa metoder, genom vilken jag äger möjligheten att rämna murar och slingra mig genom trög olja, är musik. Om finner lika stor tröst i musik som jag tycker jag ni ska lyssna in er på Julian Plentys debutalbum som soloartist; hans första staplande och underhållande steg bort från Interpols varma och säkra famn. Albumet heter Julian Plenty is... Skyscraper. Lyssna särskilt noga på Unwind. Den gör iallafall mig väldigt glad. Lyssna på den och gör just det, unwind.


Läs mer om Aje Björkman och fler av hans texter här


Om författaren

Författare:
Aje Björkman

Om artikeln

Publicerad: 27 nov 2009 08:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: