sourze.se

Jantelagens vara eller inte vara

Det är inte konstigt att tjejer och killar i tonåren blir förvirrade när de växer upp i vårt land.

Att tro att man kan något innebär att man är en kaxig och otrevlig människa, och istället för att lära av sådana trycker man ner dem. När du talar om för någon att ”fakta är si eller så” är du en besserwisser som ses på med oblida ögon. Om du tar dig för saker som kan leda till något bättre stoppas du av lagar och regler, eller helt enkelt människor. Att skratta i smyg åt någon behöver inte alltid innebära något negativt, men det tolkas ofta så.

Så vad gör vi istället?

Jag tror på att man skall behandla sina medmänniskor som man själv vill bli behandlad, och att man skall leva med ett så kallat ”öppet sinne”. Jag tror på att man skall göra goda gärningar varje dag, små som stora. Jag tror på att man skall sprida leenden till sin omgivning. Jag tror på att man skall lyssna på dem som är äldre och som levat så mycket längre och sett så mycket mer.

Jag tror på att försöka göra saker annorlunda. Jag tror på människokärlek. Och jag vet att jag kan.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2009 10:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: