sourze.se

Ifrågasätt Annika Dahlqvists "fakta" om LCHF-kost

Vi behöver korrekt information om vaccinering och svininfluensa. Annika Dalqvists uttalande om att LCHF-kost skyddar mot svininfluensa bör ifrågasättas.

Förespråkaren för LCHF-kost Annika Dahlqvist säger sig veta att hennes fettrika kost skyddar mot både cancer, svininfluensa och andra infektionssjukdomar. Att göra ett sådant uttalande är som att säga att man inte kan få grovtarmscancer om man äter broccoli som ju också likt andra gröna grönsaker sägs ge ett visst skydd mot cancer. Eller att LCHF-kost skyddar mot hepatit och hiv och tbc.

Alla skall givetvis själva bestämma om de vill låta vaccinera sig eller inte. För många är det inte självklart med vaccinering. Biverkningar är inte helt klarlagda och ett helt fullgott skydd brukar inte ett influensavaccin ge. På samma sätt som att alla måste ta ställning till ett influensavaccin är det ju upp till var och en att ta ett beslut om man skall gå på mammografi och cellprovstagning. Om Annika Dahlqvist väljer att inte gå på mammografi eller att ta cellprov är det hennes beslut. Om det är hennes rekommendationer i egenskap av läkare är det helt förkastligt och hennes yrkeskunskap borde ifrågasättas.

Självklart spelar kosten stor roll för hur vi mår och visst är fetma ett gigantiskt problem, men när en läkare offentligt går ut och säger att LCHF-kosten skyddar mot allt tycker jag vi bör syna hennes verksamhet närmare i sömmarna. Inom alternativmedicin strider det mot lagen att som utövare säga sig kunna bota vissa typer av sjukdomar, exempelvis cancer, diabetes eller könssjukdomar. Här går en leg. läkare ut med att hennes kost skyddar mot svininfluensa. Det ser jag som mycket allvarligt.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 31 aug 2009 12:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: