sourze.se

Kunskap måste tas på allvar

Det är bedrägeri att sätta ett för högt betyg på elever. Det kan vara förödande för samhället i förlängningen. Nu sätter regeringen ner foten och ska straffa skolor som sätter ogrundade toppbetyg.Att sätta ett falskt toppbetyg framstår som en kriminell handling för mig. Det är ett bedrägeri och kan vara förödande för ett samhälle på sikt. Det borde kunna likställas med spionage, för det är ett förräderi mot samhället. Hur ska Sverige kunna stå sig i konkurrensen mot andra länder, om kunskapen inte värdesätts på högre nivåer?

Det måste ju ändå leda till en samhällelig katastrof om man låter kunskapen förfalla, speciellt som omvärlden med länder som Kina, Indien och Brasilien etcetera är på stark frammarsch och utvecklas i hög hastighet både socialt och ekonomiskt.

I det här läget tycker regeringen att det är tillräckligt att ge lite anmärkningar och straff till skolor, som sysslar med detta bedrägeri. I DN:s ledare Illusorisk rättvisa skrivs det lite vagt om ”orättvisa” då det blir inflation på högre betyg.

Vi lever väl i vår bomullsvärld här i Sverige med illusionen om att vi är störst, bäst och vackrast. Som Hans Rosling, professor i global hälsa, säger så kommer vi väl inte inse vidden av problemet förrän de länder som har mycket höga kunskapsnivåer sprungit om oss med hästlängder.

Vad gör vi då? När ska kunskap tas på allvar i det här landet?


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 20 aug 2009 13:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: