sourze.se
Artikelbild

Makten möts i hemlighet

”Vad är konsekvensen för samhället när ’bankmannen’ som är misstänkt för hustrumisshandel får en frimurarbroder till domare? Som han genomgått hemliga ritualer med, där de blandat blod och byggt lojalitetsband som sträcker sig utanför lagens ramar?”

Det är ingen hemlighet längre att det finns både öppna och slutna sällskap som styr samhället bakom de demokratiska ridåerna. Makten möts i hemlighet, bortom insyn och folklig förankring.

Sanningen är att det aldrig i historien har funnits så mäktiga medel för att kontrollera och manipulera vad folk tycker och tänker som det finns i dag. Media ger ofta en förenklad och vinklad bild av världen. Men sanningen är också den, att det aldrig i historien har funnits så mycket fri information tillgänglig för så många människor som nu. Internet har öppnat för möjligheten att söka, hitta, sprida och dela med sig av kunskap och erfarenheter. Med hjälp av alternativa medier, som till exempel Läsarnas fria och Fria tidningen, söker människor fakta och förståelse bakom mediebruset. Konsekvensen är att folk vaknar, en efter en. Omskapar sin världsbild och inser. Men makten ser, och nu är internets framtid hotad.

Sanningen är den att kung Carl XIV Gustaf är den första kung på 200 år som inte är stormästare för den Svenska frimurareorden. Däremot är han högste beskyddare. Det är bara män som kan bli frimurare, och bland de yrken som är överrepresenterade inom orden finns direktörer, ingenjörer, kommunalråd, läkare, lärare, riksdagsmän, bankmän, advokater, jurister, domare, civilekonomer, civilingenjörer, polisinspektörer, kriminalinspektörer. För att inte tala om alla högt uppsatta militärer, så som majorer, överstelöjtnanter och löjtnanter bara i Uppsala finns det 17 stycken. Men andra ord, det är rakt igenom män i högt uppsatta maktpositioner som är medlemmar. Vad är konsekvensen för samhället när "bankmannen" som är misstänkt för hustrumisshandel får en frimurarbroder till domare? Som han genomgått hemliga ritualer med, där de blandat blod och byggt lojalitetsband som sträcker sig utanför lagens ramar?

Sanningen är att det finns över 15 000 lobbyister i Bryssel, och över 80 procent av dem är från näringslivet. Hur kommer det sig att Carl Bildt från moderaterna är medlem i Trilaterala kommissionen, tillsammans med socialdemokraternas Urban Ahlin? Varför är Carl Bildt med i Rand corporation? Varför var Urban Ahlin med och grundade European council on foreign relations 2007? Vad händer på de hemliga Bilderbergmötena, där kungligheter, företagsledare och politiker möts tillsammans?

Konsekvensen av detta är att det är de stora företagen som styr i vilken riktning politiken ska gå. Det är pengar och makt som styr, inte demokrati. Konsekvensen blir att man startar krig för att komma åt ett lands olja. Man målar upp falska hot för att driva igenom integritetskränkande lagar och bygga upp ett storebrorssamhälle.

Sanningen är att det finns multinationella företag som har mer pengar än vissa små länder. Förmodligen äger familjen Rothchild halva världens förmögenhet. Rothchild äger Reuters och kontrollerar oerhört, oerhört, mycket av vad som kommer ut i media. Bonniers är verksamma i över 20 länder och bara i Sverige äger de bland annat Svensk Filmindustri, TV4, Discshop, Dagens nyheter, Expressen, Sydsvenskan, GT/Göteborgstidningen, Kvällsposten, Stockholm city/Malmö city, Kristianstadsbladet, Dagens industri plus 47 andra tidningar, AdLibris och Månpocket… Samtidigt dör 25 000 människor varje dag på grund av svält.

Men sanningen är att det inte behöver vara så här. Samhället skulle kunna vara byggt på medkänsla istället för makt. På medmänsklighet istället för girighet. På syskonskap istället för utanförskap.

Konsekvensen av att människor börjar förstå att det inte behöver vara så här blir...?


Om författaren

Författare:
Adam Kåberg

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2009 15:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: