sourze.se

Sommar och farliga dagar

På 80-talet var det mode att vara fräscht solbränd året om.

Solarierna hade gyllene tider, och alla forskarrapporter som talade om cancer tystades effektivt ner. Sol är hälsa hette det, sedan kvittade det om solen var artificiell eller naturlig. Att vara solbränd innebar status. Alla kändisar ståtade med solbrännor som om de var nyhemkomna från utlandet. För att inte prata om gymfolket som jag på den tiden tillhörde. Efter ett hårt pass var det vidunderligt skönt att ramla in i ett solarium där man kunde dåsa och drömma sig bort en halvtimme. Man blev beroende av det. Att sola flera gånger i veckan tillhörde vanligheterna.

Efter 20 års solande har huden naturligtvis tagit stryk, och ser äldre ut än den borde. Trots magiska rynkcremer kvarstår faktum.

Idag har solandet tagit ny fart, MEN nu visar alla forskarrapporter att det är livsfarligt att sola för mycket och ändå solar ungdomarna lika mycket som vi en gång gjorde. Skall vi stänga solarierna, och på det sättet omyndigförklara dagens ungdomar?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 30 jun 2009 09:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: