sourze.se

IPRED-domen, Ephone och Big Brother

Om folk bara visste...

Då har domen fallit mot Ephone och som väntat var den inte till deras fördel. 750 000 kronor i vite, alltså i böter om man inte följer anmaningen enligt domen att lagra användares/privatpersoners IP adresser.

Jag läste igenom bla en intressant artikel på SvD:s brännpunkt av säkerhetskonsult André Rickardsson där han beskriver de minst sagt tvivelaktiga metoder som Antipiratbyrån använde för att få "bevis" i rättegången.
En vanlig svensk som sätter sig in i hur det hela gått till kommer att häpna, men det är uppenbarligen inte folkets representanter som satt i Solna tingsrätt.

Antipiratbyrån har, kan man säga, skapat "bevisen" själva. Det som redovisats i rättegången är att det har förekommit nedladdning men inte hur den gick till eller av vem.

Rickardsson skriver; "Det enda som framgår är att Svenska Antipiratbyrån på något icke redogjort sätt anslutit sig till en FTP-server och därefter laddat ner ett tiotal filer."

Ju mer man läser desto skummare och mer olustigt blir det. Vi har på fullt allvar ett företag som agerar som korrupta poliser. Spana in framtiden. It´s scary stuff. Rickardsson igen; "Ska tingsrätten acceptera bevisning som bygger på hemliga och oredovisade metoder?"

Svaret är givet tycker man, men det tycker uppenbarligen inte tingsrätten.

Ephone ska ha den största eloge som finns för att de står upp på det här sättet. Skriv ett mail och tacka och uppmuntra dem!


Om författaren

Författare:
Henrik Hultberg

Om artikeln

Publicerad: 25 jun 2009 17:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: