sourze.se

Den ståndaktige finansministern

"Att han skulle vara vår bäste socialdemokratiske finansminister är bara nys. Han är ingen ulv i fårakläder, utan en genuin högermänniska som håller hårt i sedelbuntarna."

Man måste verkligen beundra vår finansminister, som i sanning inte är nån vindflöjel. Han håller fast vid sin utstakade linje och viker inte för särintressen. Att han skulle vara vår bäste socialdemokratiske finansminister är bara nys. Han är ingen ulv i fårakläder, utan en genuin högermänniska som håller hårt i sedelbuntarna.

Nu kom det ett gäng så kallade ”experter” från regeringens finanspolitiska råd. De vill pytsa ut ett stort antal miljarder som om det vore dynga och påstår att det skulle skapa växtkraft. 15 000 nya jobb yrar de om, jobb som egentligen inte behövs. De där ”experterna” har begränsad kunskap om vad som egentligen hänt i ekonomin, ännu mindre om vad som händer nu, bakom kulisserna. För att inte tala om framtiden, som de inte vet nånting om.

Finansministern har all anledning att stå emot krav från alla möjliga håll. Det värsta är alla dessa 40-talister som borde sättas på plats. De sitter där på sin bakar, bankkonton och stora pensioner. De är ute och härjar på sina golfbanor. De ägnar sig åt lyxkonsumtion och de struntar fullkomligt i miljön, de är förödande för naturen! De borde ägna sig åt gratisnöjet att vandra runt i naturen, i stället för att dra runt på dessa naturförstörande golfbanor.

Här finns det folk som har nästan hur mycket resurser som helst. För några år sen var det ett himla liv om fastighetsdeklarationerna. Här klagade man över att man var för rik, att man hade en fastighet värd 5 miljoner. Synd om såna människor. Att de inte skänkte bort sina hus så slapp de bekymren! Här finns det miljarder att hämta för regeringen. Pengar som borde satsas på skolan och entusiastiska lärare och elever.

Det är ingen idé att satsa en massa pengar på oss gamlingar. Det är ju ändå kört för oss. Och det spelar ju ingen roll om vi blir 97 eller 98 år. Själv har jag trappat ner helt och har bara kvar en säng, ett bord, en stol och en dator där jag har kontakt med hela världen.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 15 maj 2009 11:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: