sourze.se

Socialdemokraterna måste börja tänka i nutid

Socialdemokraterna gräver nu en djup grop som kan bli en grav. Dom har god hjälp av Mona Sahlins velande, Miljöpartiets landsbygdsfientlighet och Lars Ohlys belåtna skrockande i bakgrunden.

Minorna man gått på är:

- Valsamverkan med miljöpartiet som vill fördyra vår användning av el och drivmedel samt stoppa fortsatt utbyggnad av kärnkraft. Motivet till det sista är att vi har överskott på el. Men varför får vi då inte använda den? Det hus jag bor i nu har haft vattenburen värme och en panna i källaren. Allt revs ut när den socialdemokratiska regeringen förordade att vi inte skulle elda med ved. Direktverkande el skulle det vara. Är det någon som inte tror mig? Industrin behöver elkraft och om vi andra också skall ha råd med den måste Sverige producera tillräckligt för våra behov så att priset kan hållas nere. Ju billigare el desto mindre utsläpp. Svamlet om att åka kollektivt är, i alla fall på landsbygden, just svammel. Man kan inte åka buss om det inte finns någon buss att åka med! Socialdemokratin måste lära sig att skilja på storstad och landsbygd. Om man måsta köra flera mil för att kunna handla eller tanka sin bil blir man inte hänförd av lycka när det parti man röstat på går med på att fördyra bränslekostnaderna och fordonsskatten för att stockholmarna har bra kollektivtrafik

- LO-bossens krumbukter. Mona Sahlin har omvänt sig under galgen och kräver nu att Wanja avgår ur AMF styrelse, men inte som LO-ordförande. Som ordförande för LO kan man tydligen skriva på vad som helst utan att läsa igenom först? Fegt av Mona Sahlin att inte ta steget fullt ut. Nu blir det bara att hon följer opinionsvängningen och försöker rädda sitt eget skinn. Med sådana vänner som Wanja behöver Mona inga fiender.

- Den allmänna populismen i att kritisera allt regeringen gör i krisen. Nu vet alla att SAAB ligger ännu risigare till i försäljningen än vad som tycktes vara fallet när oppositionen krävde att regeringen skulle rädda SAAB. Populism är för de redan troende, de som aldrig kritiserar partiet hur illa besluten än är eftersom pappa, mamma, morfar, mormor, farfar och farmor var socialdemokrater. Man behöver bara säga ordet "Högerspöket" för att dom skall rusa till valurnorna av rädsla. Inför valet när de borgerliga styrde Sverige förra gången var det populärt bland socialdemokratiska talare att säga "Jag känner vrede", det var något som tagits fram av partiet. Det lyckades. Valet vanns. Nu är det förbrukat och man får ta fram en ny floskel.

Jag är uppväxt i ett Socialdemokratiskt hem, jag har jobbat med alla möjliga så kallade "skitjobb" innan jag blev sjöofficer. Jag har aldrig haft A-kassa och jag anser att alla som tycker sig för fina att ta de jobb som finns medan man väntar på bättre tider är parasiter. De länsar A-kassan på pengar i onödan och de försämrar för kommunerna att bevilja socialhjälp till dem som verkligen behöver den. Ta vilket jobb som helst medan ni väntar på bättre tider. Den som kan visa att han/hon jobbat i stället för att ta A-kassa/socialhjälp har ett försteg när det vänder. Den som vill argumentera emot mig i detta är välkommen. Vi jämför vilka jobb vi haft och diskuterar varför man inte kan/vill ta vissa jobb. Nu är det KRIS och då måste man ta sig i kragen för att överleva. Jag hoppas att Socialdemokraterna överlever och att dom börjar tänka i nutid.


Om författaren

Författare:
Björn Hernefeldt

Om artikeln

Publicerad: 06 apr 2009 11:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: