sourze.se

Inför volontärslön

"Att införa en volontärslön skulle innebära många fördelar för både individer som engagerar sig i en idéburen organisation, och för själva organisationerna."

Var och en ska ha rätt att få två dagars "volontärslön" per år som motsvarar förlorad arbetsinkomst, när man jobbar för en ideell organisation som innehar ett 90-konto! Detta anser vi i nätverket Krama Mig, som verkar för att alla ska ha tillgång till romantik, kärlek och glädje i vardagen med tryggheten som grund.

För i Sverige finns det många som engagerar sig i hjärtefrågor och jobbar ideellt för en eller flera frågor. Med en volontärslön skulle vi på sikt få bättre samhällsengagemang och därmed kan varje svensk bidra med att indirekt stoppa våldet nu.

Att införa en "volontärslön" skulle innebära många fördelar för både individer som engagerar sig i en idéburen organisation, och för själva organisationerna.

Det skulle, enligt våra beräkningar, krävas cirka 6 öre per beskattningsbar hundralapp för att genomföra ovanstående förslag, och detta vore väl investerade pengar då de skulle skapa ett engagemang bland samhällsmedborgarna. Läs mer om våra beräkningar på www.stoppavåldet.nu.

Vi har tagit ställning för att stoppa våldet nu - när tar du ställning?


Om författaren

Författare:
Marcus Arvesjö

Om artikeln

Publicerad: 05 mar 2009 11:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: