sourze.se

Karriärsugna människor som suger

Samvete eller rampljus? Vissa drar sig inte för något för att hamna i rampljuset en liten stund. Även om det bara handlar om att synas för några personer.

Vad det är tröttsamt med människor som gör allt för att köra över varandra. Det kan vara så att man jobbar mot samma mål och har samma visioner men ändå ska någon se till att de syns mer än en annan som gör lika mycket.

Jag upplever det som att det ofta är unga människor som vill göra allt för att ta sig upp på den där berömda stegen. Det blir bara så tröttsamt när de trampar på andra. Till en början kan jag bli arg, men efter ett tag när den värsta ilskan har lagt sig, tycker jag att det är ganska patetiskt. Hur orkar de? I mitt fall handlar det bara om just att synas lite mer i rampljuset på en liten arbetsplats. Det handlar inte om att den här kollegan får flera tusenlappar mer än jag i lön, utan om att chefen ska se henne. Jag förstår mig ärligt talat inte på sådana som hela tiden armbågar sig fram i tillvaron. Undrar om de sover gott på nätterna? Jag skulle ha mått dåligt av att bara köra över, trampa på i skinnstövlar och trycka till de som gör samma jobb som mig själv. Jag skulle ha fått dåligt samvete och jag tror inte att jag hade sovit så gott heller för den delen. Men det är ju jag. Vi är alla olika. Jag lider av ett stort samvete, andra lider av att inte synas tillräckligt. Det värsta är nog att jag blir förvånad när jag stöter på de här människorna. Jag borde ha lärt mig vid det här laget. Därav beror min ilska delvis på mig själv.

Nog pratat om detta. Jag blir förvånad, ledsen, arg men jag överlever det mesta och tänker inte spela samma spel för att få den där lilla stunden i rampljuset här på jorden. Jag nöjer mig med det jag har.

Ville bara få ut min ilska och gnälla lite.


Om författaren

Författare:
Monica H

Om artikeln

Publicerad: 16 feb 2009 20:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: