sourze.se

Ingo var ingen idrottsman

"Organiserat slagsmål räknas tydligen som sport. Men det är helt obegripligt. Att medvetet skada andra människor är helt sjukt."

Jaha, då har den gamle världsmästaren i organiserat slagsmål, Ingemar Johansson, blivit uträknad för gott. Och de som kan läsa och har ork till det har mycket att läsa i dessa dagar. Det var tydligen en stor händelse att Ingo slog ner en amerikanare och hela svenska folket satt uppe och lyssnade på spektaklet. Utom jag som var inburad på P7 i Ystad.

Man kan förstå att Ingo blev populär i Sverige. Det var ju extra roligt att en svensk kunde slå en jänkare på truten så att han slog i golvet. Att han blev så populär bland de vita i USA var självklart. Och det var helt av rasistiska skäl. De vita var så trötta på att dessa så kallade ”negrer” hela tiden var bäst på slagsmål. Elisabeth Taylor och Johnny Waine var bland entusiasterna vid ringside.

Det positiva man kan säga om Ingo är att han tydligen var en ytterst vänlig person. Han trodde gott om alla. Han lärde sig aldrig att det är det sista man ska göra. Det fick i alla fall Eddie Machen erfara. Han kom ju till det gästvänliga Göteborg, och så blev han nedslagen nästan direkt och 53000 göteborgare jublade. Det kan man inte kalla vänligt bemötande. Han kände sig väldigt nedslagen och deprimerad efteråt. Ja, så deppig att han hoppade ut genom ett fönster 1972. Svenskarna är ju specialister på dåligt samvete. Hade verkligen inte Ingo dåligt samvete för vad som hände? Tydligen inte. I stället åkte han runt i folkparkerna och sjöng ”Give me five minutes more”.

Organiserat slagsmål räknas tydligen som sport. Men det är helt obegripligt. Att medvetet skada andra människor är helt sjukt. Dessa sportdårar med Bo Hansson i spetsen som hyllar Ingo som idrottsman, ja det måste bero på kortslutning i hjärnan. Bara som en parentes så säger han nåt om alla, inklusive Ingo, som blivit sjuka i skallen av att ständigt ha blivit påpucklade.

Ingo var ingen idrottsman till skillnad från Björn Borg och Stenmark. Man tycker att det var dåligt av Göteborg att de inte fixade ett bättre jobb till honom än att slå ner folk på löpande band. Eller var det slut på alla jobb som stensättare? Han kunde väl blivit asfaltläggare?


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 01 feb 2009 21:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: