sourze.se

Andreas Kleerup - Sveriges nya enfant terrible

"Nej Andreas Kleerup, det är ingen som tycker att du är häftig om du går på grammisen påverkad av kokain."

Torsten Flinck släng dig i väggen! Sverige har fått en ny ”enfant terrible”, nämligen Andreas Kleerup, som påstås ha haft kokain i kroppen under Grammisgalan häromkvällen. Jag vet inte om det är sant eller inte. Dels för att jag inte alltid litar på svenska polisens uppgifter, och dels för att jag litar ännu mindre på de svenska mediernas. Men låt säga att det är sant och att Kleerup gick till Grammisgalan drogpåverkad. Det finns bara en sak att säga, nämligen att han får skylla sig själv om han blev ertappad och det spelar ingen roll hur mycket han skriker om polisens orättvisa intrång på Hovet. Han kommer bara att bemötas av axelryckningar från journalisterna, artistkollegorna och allmänheten. Den som sysslar med någonting som är starkare än vanlig hederlig sprit får aldrig sympati. Fråga Johannes Brost, Tommy Körberg, Lina Perned, Jannike Björling och en rad andra kändisar som fått lära sig detta genom åren. Kleerup verkar tro att han äger världen just nu, och det har han ju kanske inom visa gränser rätt i. Karln fick ju tre grammisar – det är inte illa, men problemet är att han lever i samma bisarra värld som hans två ex, Carolina Gynning och Linda Rosing. I den världen inbillar man sig att svenska folket inte har någonting annat för sig än att ägna sig åt en, bara för att man förekommer på Expressen och Aftonbladets löpsedel en vis dag. Fråga mig – jag har levt i den världen och upplevt den känslan! Man blir berusad av sitt eget kändiskap och man tror att man är så förbannad viktig. Andreas Kleerup, precis som Gynning, Rosing och många andra, lär nog upptäcka verkligheten så småningom.

Jag känner inte Andreas Kleerup, men jag har jobbat med artister som honom under drygt 35 år, och jag vet hur många av dem beter sig när det gäller sprit och droger. I sin förbannelse av den svenska polisen som gjorde razzia mitt under grammisens direktsändning och tvingade honom att kissa i en burk, hänvisade den uppenbarligen omogne Andreas Kleerup till Beatles och Rolling Stones påstådda bruk av droger under deras storhetstider. Kleerup menar att droger hjälpte John Lennon och Paul McCartney skriva hitalbum som Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band. Jag har ett budskap till dig Andreas Kleerup: Om Paul McCartney hörde vad du har sagt skulle han med stor sannolikhet skälla ut dig, för droger har ingenting med musikalisk kreativitet att göra. Det är en myt som har skapats av giriga nöjesjournalister ända sedan Elvis och Frank Sinatra-tiden.

Nej Andreas Kleerup, det är ingen som tycker att du är häftig om du går på grammisen påverkad av kokain. Om polisen tvingar dig kissa och om resultatet är positivt såsom det rapporterats i tidningen Expressen den 10/1/09, då får du ta ditt straff och lära dig en sak: Vi i Sverige tolererar inte knark. Och med ”vi” menas även ”vi som jobbar med musik” d.v.s. de managers och producenter som sliter för att en fjantig figur som du ska kunna bli popstjärna. Men precis som många före dig kommer du nog att mogna och lära dig. Förhoppningsvis kommer detta att ske innan din oansvarighet har hunnit påverka de ungdomar som utgör din fanskara.Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2009 19:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: