sourze.se

Internet eller sex?

"Frågan i undersökningen löd: Vad är du helst utan i två veckor, Internet eller sex? Klurigt? Nja, det tyckte inte amerikanerna för de svarade övervägande att de hellre sysselsätter sig med Internet i två veckor och avstår därmed från sex."

Så har ännu en otroligt viktig undersökning utförts. På amerikaner den här gången. Varför och till vilket syfte, kan jag undra. Dock, det jag fascineras mest över är det allmänna svaret i undersökningen, inte varför den egentligen ansågs nödvändig att genomföra.

Frågan i undersökningen löd: "Vad är du helst utan i två veckor, Internet eller sex?" Klurigt? Nja, det tyckte inte amerikanerna för de svarade övervägande att de hellre sysselsätter sig med Internet i två veckor och avstår därmed från sex.

Va?! Hur dåligt sex har de där borta egentligen? Kanske är det helt enkelt så att undersökningen utfördes på ett gäng riktiga datanördar, vars optimala kväll består av Joltcola och lite hederligt internetporr? För jag kan bara inte tro att helt vanliga amerikanska kvinnor och män väljer bort den yttersta av njutningar som finns att tillgå här i livet. Jag förundras.

Vad som också förvånar mig är att många av undersökningarna som utförs bland olika befolkningar, inte verkar leda till något särskilt. Som den här till exempel. Vad skulle den vara bra för? Tänk att någon har så mycket pengar som alltihopa faktiskt kostar. Jag kan bara inte hålla mig ifrån att undra.

Att jag hörde talas om hela det här spektaklet, som jag faktiskt anser att det är, beror på att jag för ett tag sedan lyssnade på radio där programledaren tog upp den här frågan. Han bad alla lyssnare att ringa in och tala om vilket de själva föredrog och varför. Denna gång kan jag i alla fall se ett slags syfte med utfrågningen: underhållning. För det var det verkligen. Underhållande. Det var i allra högsta grad roande att höra medelålders kvinnor och män ringa in och verkligen försäkra alla, men framför allt sig själva, att de absoluuut skulle avstå från Internet och istället få ha sex i två veckor.

Hade de svarat likadant på en anonym undersökning, är något annat jag frågar mig. Skönt är det i vilket fall att vi i Sverige inte har tappat förståndet helt. Jag förstår inte hur de tänker i USA. Är deras Internet så pass mycket bättre än vårt? Eller är det kanske för att jag har så bra sex?

Om författaren

Författare:
Moa Jörnmark

Om artikeln

Publicerad: 06 jan 2009 22:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: