sourze.se
Artikelbild

Politikerna slår mynt av ett påhittat klimathot

"Så länge inga vetenskapliga bevis läggs fram för att vi har ett reellt klimathot så kan man betrakta klimattalibanernas prat som... prat."

Det stora "klimathotet" har den ena politikern efter den andra tagit till sig och de presenterar det som en sanning. Man hänvisar till FN:s klimatpanel som består av en politiskt sammansatt grupp utan någon som helst vetenskaplig kompetens. Men våra inhemska politiker med bland annat Maria Wetterstrand Mp i spetsen basunerar ut det ena varningsordet efter det andra. Från "Gröna Bilister" gläfser Mattias Goldmann med som en trogen knähund.

Det är otroligt att så mycket struntprat kan få stå oemotsagt.

Sanningen är väl snarare att ingen med bestämdhet kan säga hur klimatet kommer att utveckla sig. Man kan tro, visst. Så sker företrädesvis i våra kyrkor. Det finns för många osäkra faktorer som inverkar. Men, säger klimatprofeterna: "Vi har gjort datasimuleringar som klart utvisar hur klimatet kommer att ändra sig". Det har man säkert gjort men de modellerna kan vilken som helt hemdator klara av. Här gäller den gamla sanningen: "Som man frågar får man svar". Att vi kanske fått ett något varmare klimat är möjligt. Men beror det i så fall på människan? Är det inte så att några av variablerna som påverkar klimatet heter ”solens inverkan” och ”havsströmmarnas riktning”? Och varmare klimat: är det i så fall ett hot? Snarare är väl en avkylning ett betydligt större hot.

Al Gore, den avdankade presidentkandidaten, hittade ett nytt sätt att göra sig en förmögenhet. Han började sälja utsläppsrätter och har på dessa blivit mångmiljonär. Han flyger land och rike runt och pratar mer skit än vad något kolkraftverk i Polen någonsin kan släppa ur sig! Till råga på allt belönades han med Nobels fredspris. Jag undrar: Driver de med oss? Fredspris, för vad då?

Men politikerna har givetvis hittat ett sätt att slå mynt av "klimathotet". Man tar betalt för koldioxiden. Kallar det ett hot och ser bekymrade ut. Koldioxiden är ingen giftig gas utan helt nödvändig för att liv skall kunna existera. Men när vi en gång fick katalysatorer som renade bilarna avgaser så var man ju tvungna att hitta på något annat att varna för. Koldioxiden blev klimattalibanernas nya giv. Så började någon svamla om "växthusgaser" som ett enormt hot. Vad består då dessa av? Till 95 är det vanlig vattenånga, koldioxid och metan. Vattenångan kondenseras, kommer ner som regn som blir till vattenånga som stiger upp och kommer... osv i ett evigt kretslopp.

Så länge inga vetenskapliga bevis läggs fram för att vi har ett reellt klimathot så kan man betrakta klimattalibanernas prat som... prat. Visserligen med ett annat prefix framför ordet prat.

Om vi så stängde av varenda industri, stoppade all trafik så skulle det inte märkas annat än lite på det lokala planet. Att tro att vi i Sverige skulle kunna påverka klimatet globalt förefaller vara för dumt för att ens komma från Miljöpartisterna. Även om de tävlar med kolkraftverken i Polen om vem som kan släppa ut mest skit.


Om författaren

Författare:
Kenneth Åhrlin

Om artikeln

Publicerad: 05 jan 2009 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: