sourze.se

Stoppa hinder mot fildelning

Att döma av kvaliten på den musik som produceras, så torde det inte vara någon katastrof om hälften av den dör sotdöden.

Nu har artisten Eva Dahlgren ryckt ut å branschens vägnar i Svt:s nyheter till försvar för skydd mot fildelning. Självklart, hon har ju ett enormt pecuniärt egenintresse att skydda.

Musikbranchen har som bekant övergått från att vara artister som uppträtt på en scen till att bli en industri för massproduktion och masskonsumtion. Till många inblandades ekonomiska glädje.

Många gånger är det som produceras knappt värt att kallas musik, men genom smart marknadsföring har branschen i många år lyckats kränga på ungdomar en massa skräplåtar som de köpt för att lyssna till några gånger. Sen har de tröttnat och lockats att köpa mer dussinmusik.

Genom internet har det blivit möjligt att gallra i utbudet genom fildelning och det finns artister som lägger ut sina alster helt fritt på nätet.

Skydd mot fildelning innebär en slags monopolisering av musiken och i praktiken fortsatta enorma intäkter för branchen.

Passar inte galoscherna för artisterna så kan de väl söka andra inkomstmöjligheter som kanske kan vitalisera musikbranchen och musiklivet.

Att döma av kvaliten på den musik som produceras, så torde
det inte vara någon katastrof om hälften av den dör sotdöden. Den musik som har kvalitet kommer att överleva ändå genom lajvkoncerter till exempel.


Om författaren

Författare:
Carl E. Lundborg

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2008 16:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: