sourze.se

Stadsmissionen gör reklam för Citybank!

Många tar ju CSN-lån för att få undervisning och inte reklam om att ta ett lättvindigt lån? Är det inte att prostituera kvinnorna på Klaragården ännu en gång?

Detta SMS fick jag ordagrant sänt till mig från en elev på Stadsmissionens Folkhögskola i Stockholm.

"Vill du höra något riktigt sjukt? Idag var det obligatoriskt o gå och lyssna på citybank när de lär ut om ekonomi! De på citybank har skänkt 200 000 till skolan! Citybanks personal jobbar dessutom Charity på Klaragården.

Är det äckligt eller är det äckligt?

Det var lite magstarkt idag att de kallade den förklädda marknadsföringen för Citybank samhällskunskapsundervisning! Får en skola göra så?
Söka bidrag från ett företag på 200 000 kr med villkor om att företaget ska få göra "volontärarbete" på stadsmissionen?

Många tar ju CSN-lån för att få undervisning och inte reklam om att ta ett lättvindigt lån? Är det inte att prostituera kvinnorna på Klaragården ännu en gång, genom att låta en jävla bank, använda sig av dem som ett signum att vi är en bank som bryr oss?

Visst kan man säga att de köpt sig en annonsplats billigt av stadsmissionen o medvetet valt en skola som ska representera humanistiskt tänk. Vi ska ta upp det här i elevrådet. Det är många som känner sig rejält överkörda av de som tar CSN-lån för att gå i skolan. Jag tyckte det var mer än obehagligt att studierektorn skrek åt mig när jag framförde min kritik, som var mot hans urskuldande att det varit stressigt och att de trott att Citybank bara skulle prata ekonomi.

Jag sa att han förlöjligade sig själv och att det var jämförbart med om han bjudit dit Mc Donald´s för att prata näringslära och sedan produktplacerat Big Mac!

Trist när man kommer rätt tilltufsad och medvetet valt en skola som ska representera humanism.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 13 nov 2008 07:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: